Barcelonan tähtihyökkääjä Robert Lewandowski sanoo, että hän osasi odottaa ensimmäisestä kaudestaan Espanjassa haastavaa.

Lewandowski, 34, siirtyi Barcelonaan viime kesänä Bayern Münchenistä, jossa hän voitti kahdeksan vuoden aikana lähes 20 pokaalia.

Puolalaishyökkääjän kuluva kausi on ollut henkilökohtaisella tasolla onnistunut. Lewandoski on pelannut Barcelonassa 17 ottelua tehden niissä yhteensä 18 maalia ja syöttäen neljä.

Barcelona on kuitenkin joutunut joukkueena pettymään europeleissä. Viime viikolla varmistui, että se putoaa Mestarien liigasta toista vuotta peräkkäin jo lohkovaiheessa.

Lewandowskin mukaan Barcelonan kannattajien on vain uskottava seuran uudelleenrakennusprojektiin.

– Tietenkään en ole tyytyväinen. Barcelonan pitäisi olla 16 parhaan joukossa [Mestarien liigassa], sanoi Lewandowski La Vanguardian haastattelussa.

– Mutta olin jo ennen Barcelonaan tuloani tietoinen siitä, että ensimmäinen kausi voi olla varmasti vaikeampi kuin sen pitäisi olla.

– Olemme jälleenrakennusprosessissa, joka vie aikaa, ja meidän on oltava kärsivällisiä. Olen varma, että nämä vastoinkäymiset saavat meidät kasvamaan joukkueena ja että ensi kaudella kaikki on toisin.

– Olemme kehittymässä. En odottanut,. että kaikki menisi hyvin ensimmäisellä kaudellani. Toistan, että se on prosessi, joka vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.