Real Madrid on ainoa Mestarien liigan pudotuspeleissä pelaava La Liga -seura.

Se varmistui keskiviikkoiltana, sillä niin Atléticon kuin Barcelonankin kohtalo on jäädä ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä. Sevillan pudotuspelihaaveet menivät murskaksi jo tiistaina.

Internazionale voitti alkuillan ottelussa Viktoria Plzeňin 4-0 ja varmisti siten jatkopaikkansa. Se tiesi Barcelonalle sitä, että illan ottelu Bayern Müncheniä vastaan oli panokseton, sillä katalonialaisseura päätyy joka tapauksessa lohkokolmoseksi.

Barcelona lähti siitä huolimatta vahvalla kokoonpanolla Bayernin kimppuun, mutta se ei tuottanut tulosta – päinvastoin. Bayern johti Camp Noulla pelattua ottelua puolen tunnin kohdalla jo 3-0. Sadio Mané ja Eric Maxim Choupo-Moting vastasivat vieraiden maaleista avausjaksolla. Benjamin Pavard viimeisteli loppuluvut lisäajalla.

Atlético oli Metropolitanolla pakkovoiton edessä kohdattuaan Bayer Leverkusenin. Atlético jäi kuitenkin Lukas Hradeckyn edustaman Leverkusenin kanssa 2-2 -tasapeliin ja menetti siten mahdollisuutensa jatkopaikkaan. Atlético taistelee lohkovaiheen viimeisellä kierroksella paikasta Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Atlético oli äärimmäisen lähellä voittaa illan ottelun, sillä sille vihellettiin jo ottelun päätyttyä VAR-tuomion myötä rangaistuspotku, mutta Hradecky venyi Yannick Carrascon yrityksen tielle. Saúl puski Hradeckyn torjunnasta kimmonneen pallon ylärimaan.