Atlético ja Bayer Leverkusen kohtaavat toisensa keskiviikkoiltana Metropolitanolla Mestarien liigan lohkovaiheen viidennellä kierroksella.

Jos Porto voittaa oman ottelunsa Club Bruggen vieraana, on Atléticon voitettava Leverkusen pitääkseen pudotuspelihaaveensa hengissä. Jos Porto voittaa, joutuu Atlético voittamaan Leverkusenin lisäksi myös Porton vieraskentällä lohkovaiheen viimeisellä kierroksella edetäkseen jatkoon.

Xabi Alonsosta tuli muutama viikko sitten Leverkusenin uusi päävalmentaja. Alonso kehui lehdistötilaisuudessaan Atlético-luotsi Diego Simeonea.

– Metropolitanolta minulla ei ole vielä muistoja, koska en päässyt pelaamaan siellä, vaikka olenkin katsonut katsomosta käsin Mestarien liigan finaalin. Atléticon olen kohdannut monesti. Tiedät, miten hyvin valmentaja (Simeone) saa tuotua ideansa pelaajille, kannattajille ja koko seuralle. Simeone on rakentanut hyvin selvän tunteen Atléticossa.

– Pidän Simeonen aitoudesta ja siitä, miten hienosti hän tuo ideansa joukkueelle. Se on loistava ominaisuus valmentajalle ja siinä Simeone on yksi maailman parhaista. Hän osoittaa, mitä tuntee, koska se tulee hänen sisältään. Pelaajat sisäistävät sen täysin.

Atléticon ja Leverkusenin välinen ottelu käynnistyy klo 22.00.