Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois oli huonolla päällä joukkueensa hävittyä tiistaina RB Leipzigin vieraana 2-3 Mestarien liigassa.

Los Blancosilla oli sauma varmistaa lohkovoittonsa, mutta sen sijaan se kärsikin kauden avaustappionsa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Madrid oli jo 20 minuutin jälkeen kahden maalin tappioasemassa, kun Leipzig oli iskenyt kulmapotkujen jälkitilanteista. Avausmaalissa Josko Gvardiol oli ensimmäisenä hereillä Courtois’n torjumassa irtopallossa ja toisessa vieraiden puolustus päästi Christopher Nkunkun laukomaan helpohkosti rangaistusalueelta.

Courtois’n mukaan Madrid nukkui pelin alussa, ja viimeistään ensimmäisen takaiskun jälkeen olisi pitänyt herätä

– Meille käy välillä niin. Aloitimme hieman unisesti. Meillä ei ollut aggressiivisuutta eikä intensiteettiä, kommentoi Courtois ESPN:n mukaan.

– Leipzigin kaltaista joukkuetta vastaan siitä joutuu maksamaan. Valmentaja oli sanonut meille, että he ovat tehneet viime aikoina kotipeleissään paljon maaleja. Siitä huolimatta me aloitimme huonosti. Niin ei saa käydä.

– Et voi päästää kahta maalia kahdesta kulmapotkusta. He eivät voi tehdä toista maalia ensimmäisen jälkeen. Me puolustimme huonosti. Kavensimme ennen taukoa, mutta toisella jaksolla pelasimme samalla tavalla. Teimme paljon syöttövirheitä. Tämä ei ollut hyvä peli.

– Maalivahtina sen näkee. Me emme olleet pelissä mukana. Me emme voittaneet kaksinkamppailuja, niin kävi kahdessa ensimmäisessä maalissa. Me puolustimme huonosti, meiltä puuttui intensiteettiä. Meidän oli pakko herätä.

– Huonoja päiviä tulee. Me pelaamme paljon pelejä lyhyen ajan sisällä, mutta intensiteettiä ei voi puuttua. Olemme väsyneitä, mutta vaihtopenkilläkin on pelaajia. Meidän on annettava itsestämme sata prosenttia koko ajan.

Real Madrid oli jo varmuudella jatkossa ennen tiistain tappiota, mutta lohkovoitto ratkeaa vasta ensi viikolla.

Mestarien liigan F-lohko
#JoukkueOVTHMP
1Real Madrid MAD641115-613
2RB Leipzig RBL640213-912
3FC Shakhtar Donetsk SHA61328-106
4Celtic Glasgow CEL60244-152