Cope uutisoi viime viikolla La Ligan mahdollisesta lakosta. Lue lisää täältä.

Tapaus on kehittynyt siihen pisteeseen, että La Ligan edustajat ovat päässeet alustavaan yhteisymmärrykseen Espanjan hallituksen kanssa laista, jonka mukaan Espanjan jalkapalloliiton tulevat päätökset eivät vaikuttaisi La Ligaan. Jalkapalloliiton pitäisi tulevaisuudessakin neuvotella La Ligan kanssa mahdollisista muutoksista ja sarjaan liittyvistä päätöksistään.

Lisäksi La Liga saa pitää kokonaan kiinni kaikista markkinointi- ja televisiointioikeuksistaan.

Uudessa laissa ei kuitenkaan mainita mitään Euroopan Superliigasta. Real Madrid ja Barcelona ovat edelleen mukana Superliigassa. La Liga haluaisi oikeuden evätä Superliigaan osallistuvilta seuroilta lisenssit pelata Espanjan pääsarjassa.

Copen mukaan Espanjan hallitus ja La Liga odottavat toistaiseksi, millaisen päätöksen EU:n tuomioistuin tekee Superliigasta, mutta tällä hetkellä uudessa laissa Superliigaan osallistuvia seuroja ei rangaistaisi.

La Liga on toistaiseksi tyytyväinen nykyiseen yhteisymmärrykseen, mutta odottaa mielenkiinnolla EU:n tuomioistuimen päätöstä Superliigasta.