La Liga saattaa mennä pian lakkoon, kertoo Cope.

Syynä on Euroopan Superliiga.

Espanjan hallituksen on ensi viikolla määrä hyväksyä laki, joka helpottaa Euroopan Superliigan perustamista. La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on ilmoittanut kahden korkeimman sarjatason seuroille, että lakon mahdollisuus on todellinen, ja sen pitäisi käynnistyä 28. lokakuuta, eli päivä sen jälkeen, kun maan hallitus on kokoontunut päättämään lakimuutoksesta.

Puoleet olivat aiemmin julkaisseet lakiehdotuksen, joka puolusti La Ligaa ja esti Superliigan perustamisen, mutta sittemmin PP ja PSOE poistuivat lakiehdotuksesta. Lakiehdotus olisi antanut La Ligalle ja Espanjan jalkapalloliitolle oikeuden evätä lisenssit Euroopan Superliigaan osallistuvilta espanjalaisseuroilta.

Tebas ja La Ligan 15 johtohenkilöä tapasi hiljattain Espanjan kulttuuri- ja urheiluministerin. Osapuolet kävivät tilannetta läpi ja tapaaminen päättyi positiivisissa merkeissä, mutta sittemmin osapuolten välit ovat etääntyneet, jonka vuoksi Tebas ilmoitti seuroille mahdollisesta lakosta.

Espanjan kahdella korkeimmalla sarjatasolla pelaa yhteensä 42 seuraa, joista 39 on Superliigaa auttavaa lakimuutosta vastaan. Vain Real Madrid, Barcelona ja Athletic ovat näyttäneet sille vihreää valoa.

Real Madrid ja Barcelona ovat edelleen mukana Superliiga-projektissa, joka ehti kuolla ennen syntymistään huhtikuussa 2021. Euroopan 11 kärkiseuraa ilmoitti puolitoista vuotta sitten perustavansa Superliigan, mutta vain kahta päivää myöhemmin Real Madridia, Barcelonaa ja Juventusta lukuun ottamatta kaikki seurat jättivät idean kannattajien tyrmäävän vastaanoton vuoksi.

Lähde: Cope