Zinédine Zidane ojensi viime maanantaina Real Madridin hyökkääjä Karim Benzemalle Kultaisen pallon. Zidanen tunteikas kirje julkaistiin myöhemmin L’Équipe-lehdessä.

Zidane oli edellinen ranskalainen pelaaja, joka oli voittanut Ballon d’Orin. Lisäksi Zidane ja Benzema työskentelivät yhdessä Real Madridissa, jossa he voittivat kahdesti La Ligan ja kolmesti Mestarien liigan. Oli siis varsin luontevaa, että juuri Zidane ojensi Ballon d’Orin Benzemalle ja kirjoitti tunteikkaan kirjeen hänelle.

Zidane kertoi myös suhteestaan Benzemaan L’Équipen haastattelussa (lue lisää). Kirjeessään Zidane kertoi ennustaneensa Benzeman Ballon d’Or -voiton.

– Kun olin hänen valmentaja, sanoin Karimille, että jonain päivänä hän voittaisi Ballon d’Orin. Hänelle sen voittaminen ei ole koskaan ollut minkäänlainen pakkomielle, mutta sanoin hänelle, että jos hän ei luovuta, hän voittaa palkinnon jonain päivänä.

Zidane pokkasi Ballon d’Orin vuonna 1998.

– Hän ansaitsee palkinnon ja olen todella onnellinen hänen puolestaan. On totta, etten olisi voinut 24 vuotta myöhemmin toivoa parempaa perillistä.

Zidanelle Benzema nousee aivan ranskalaisen jalkapallon korkeimmalle korokkeelle.

– Jokaisella on mielipiteensä. Jotkut sanovat, että Jean-Pierre Papin on upeilla maaleillaan historian paras ranskalainen hyökkääjä. Jotkut puhuvat Michel Platinista… Minulle Karim on historian paras hyökkääjä, koska olen nähnyt häntä niin läheltä ja tiedän hänen arvonsa.

– Oli miten oli, hän ansaitsee olla huipulla. Toivon hänen jatkavan ennätysten rikkomista ja huipputasolla pelaamista vielä pitkään, niin Real Madridissa kuin Ranskan maajoukkueessa. Hän pystyy vieläkin parempaan, Zidane kirjoitti kirjeessään.

LUE MYÖS