Karim Benzema voitti maanantaina Ballon d’Orin.

Zinédine Zidane valmensi Benzemaa Real Madridissa vuodet 2016-18 ja 2019-21. Zidane ojensi Ballon d’Orin Benzemalle Pariisissa.

Benzema on usein todennut mediassa pitävänsä Zidanea isoveljenään. Kaksikosta tuli hyvät ystävykset jo ennen kuin Zidane pestattiin edustusjoukkueen valmentajaksi. Zidane työskenteli Real Madridin seurajohdossa, kun Benzema oli juuri saapunut Real Madridiin.

Zidane puhui Benzemasta L’Équipen haastattelussa.

– Olen melkein kuin hänen isoveljensä. Kutsun häntä pikkuveljekseni ja hän minua isoveljekseen. Meillä on melkein samat lähtökohdat. Benzema on kotoisin Lyonista ja minä Marseillesta. Molemmat kasvoimme lähiössä, eikä kaikki ollut meille aina helppoa. Olimme yksinkertaisia nuoria lähiöstä, jotka unelmoivat jalkapalloammattilaisuudesta ja molemmat saavutimme sen työnteon kautta. Meillä on paljon yhteistä. Perheemme tulevat läheisistä kaupungeista Algeriasta. Olemme puhuneet siitä usein.

– Nuorempana brasilialainen Ronaldo oli hänen suurin esikuvansa. Benzema halusi olla kuin Ronaldo. Tiedän myös Benzeman arvostaneen minua. Inspiroin häntä pelaajana. Molemmat olemme teknisesti hyviä pelaajia, mutta olemme aina osanneet tehdä kovasti töitä. Itsekin urallani jäin aina harjoitusten jälkeen kehittämään viimeistelyäni. Benzema saapuu treeneihin joka päivä 45 minuuttia ajoissa ja lähtee kotiin tunti treenien päättymisen jälkeen. Hän ei halua olla sivussa yksistäkään harjoituksista.

Zidane tiedostaa todennäköisesti muita paremmin Benzeman suurimmat yksittäiset vahvuudet.

– Kun minusta tuli Benzeman valmentaja, oli upeaa olla kentällä hänen kanssaan. Sain viettää hänen kanssaan hetkiä harjoituksissa. Siitä pidän valmentamisessa. Annoin hänelle vinkkejä, mutta Benzema teki jo valmiiksi asiat todella hyvin. Yritin auttaa vain pienissä yksityiskohdissa. Benzeman kosketus palloon on aina ollut upea. Benzema kontrolloi palloa loistavasti ja hänen liikkeensä kentällä ovat täydellisiä. Sitä on hieno katsoa, kun olet kolmen metrin päässä hänestä.