Barcelonan viime viikko oli melkoinen mahalasku.

Aluksi Barcelona jäi Mestarien liigassa 3-3 -tasapeliin Internazionalen kanssa. Se tiesi käytännössä sitä, että Barcelona ei etene Mestarien liigan pudotuspeleihin. Sunnuntaina Real Madrid voitti Barcelonan Clásicossa 3-1.

Barcelonan päävalmentaja Xavi on tuloksista huolimatta tyytyväinen siihen, miten joukkue on pelannut.

– Pelaamme ideamme mukaisesti. Pelasimme niin myös Bernabéulla. Siellä pelasimme juuri kuin halusimme. Puolustuslinjamme oli korkealla. Joskus se tuottaa tulosta ja joskus ei. Jatkamme samaan malliin ja jossain vaiheessa se toimii kunnolla.

– Joukkueen tilanne on, mikä on. Aloitimme loistavasti, mutta nyt emme ole niin hyvässä iskussa. Se ei pysäytä minua. Meidän on edettävä askel kerrallaan. Olemme kolme pistettä sarjakärkeä jäljessä ja meidän on jatkettava työntekoa. Kausi on hyvin pitkä, emmekä voi pysähtyä paikallemme. Tie menestyksestä tappioon on niin pieni.

Xavi tiedostaa, että valmentaja vaihtuu, jos tulosta ei tule.

– Minun on oltava rehellinen kannattajien ja seuran kanssa. Olemme rakentaneet sellaisen joukkueen, jonka on voitettava pokaaleja. Olen edelleen hyvin innoissani, vaikka tällä viikolla olen saanut paljon kritiikkiä. Kaikki tukevat minua. Jos en menesty, tuottaa se seurauksia, mutta olen rauhassa. Mielestäni joukkue on sellainen, joka kykenee voittamaan pokaaleja. Jos niitä ei voiteta, tulee joukkueeseen toinen valmentaja yrittämään sitä.