Karim Benzema voitti maanantaina ensimmäistä kertaa urallaan Ballon d’Orin.

Benzemaa Real Madridissa vuodet 2010-13 valmentanut José Mourinho on onnellinen entisen pelaajansa menestyksestä.

L’Équipe haastatteli nykyisin AS Romaa valmentavaa Mourinhoa. Mourinhon mukaan Benzema voitti Ballon d’Orin joukkuepelaamisen avulla.

– Karim on hieno ihminen ja todellinen joukkuepelaaja. Hän ei ole pakkomielteinen itsensä kanssa, eikä hän ole pakkomielteinen Ballon d’Orin suhteen. Lisäksi hän ei ole pakkomielteinen sen suhteen, että hänen pitäisi tehdä enemmän maaleja kuin tietyt pelaajat. Kyseessä on joukkuepelaaja, joka tekee paljon töitä ja siten Benzema voitti Ballon d’Orin luonnollisella tavalla. Hän on pakkomielteinen oman joukkueensa suhteen.

Benzema on kehittynyt huomattavasti vuosien saatossa. Myös Mourinho tietää sen.

– Ballon d’Orin voittaminen on luonnollinen seuraus suuresta kehittymisestä. Se kertoo siitä, eikä henkilökohtaisesta pakkomielteestä Ballon d’Oria kohtaan. Olen hyvin onnellinen Benzeman puolesta. Benzema on ollut viiden vuoden ajan joukkueensa johtaja, joka vastaa huutoon tärkeillä hetkillä. Benzema on loistava jalkapalloilija, kun hän saa maksimin irti fyysisesti, henkisesti ja taktisesti.