Paris Saint-Germainin tähtihyökkääjä Neymar ja kahdeksan muuta henkilöä joutuivat maanantaina Barcelonassa oikeuteen, jossa heitä syytetään petoksesta ja korruptiosta liittyen brassitaiturin siirtoon Barcelonaan Santosista vuonna 2013.

Reutersin mukaan Neymar, 30, saapui Espanjaan varhain maanantaina yksityislennolla Pariisista ja vietti Barcelonan oikeustalolla noin kaksi tuntia, kunnes tuomari vapautti hänet loppupäivän istunnosta. Hänen on määrä todistaa perjantaina.

Espanjalaissyyttäjät vaativat Neymarille kahden vuoden vankeusrangaistusta ja 10 miljoonan euron sakkoa. He vaativat myös Barcelonan entiselle puheenjohtajalle Sandro Rosellille viiden vuoden vankeusrangaistusta ja seuralle 8,4 miljoonan euron sakkoa.

Jutun keskiössä on brasilialaisen sijoitusyhtiö DIS, joka omisti 40 prosenttia Neymarin pelaajaoikeuksista hänen edustaessaan Santosia. DIS väittää, että se menetti oikeutetun osuutensa pelaajan siirrosta, koska sopimuksen arvo oli aliarvioitu.

DIS vaatii Neymarille viiden vuoden vankeusrangaistusta, yhteensä 149 miljoonan euron sakkoja ja pelaajalle pelikieltoa tuomion keston ajaksi.

Neymarin lisäksi syytettyinä ovat hänen vanhempansa, molempien seurojen edustajat, Barcelonan entiset puheenjohtajat Josep Maria Bartomeu ja Rosell sekä Santosin entinen puheenjohtaja Odilio Rodrigues.

Kaikki vastaajat ovat toistuvasti kiistäneet kaikki väärinkäytökset.

Neymar hävisi tapausta koskevan valituksen Espanjan korkeimmassa oikeudessa vuonna 2017, mikä avasi tien oikeudenkäynnille.

– Neymar petti päämiesteni luottamuksen vanhempiensa sekä Barcelonan ja Santosin johtokuntien suostumuksella, kommentoi DIS:n asianajaja Paulo Nasser viime torstaina.

– Kaupan todellinen hinta (Santosin ja Barcelonan välillä) oli 82 miljoonaa euroa, ja vain 17 miljoonaa näkyi virallisena siirtona.

Neymar pelasi Barcelonassa lähes 190 ottelua ja voitti seuran kanssa muun muassa Mestarien liigan ja kahdesti La Ligan. Kesällä 2017 hän siirtyi Barcelonasta Paris Saint-Germainiin 222 miljoonan euron maailmanennätyskorvauksella.