Barcelona on Mestarien liigassa neljän lohkopelin jälkeen hyvin vaikeassa tilanteessa.

Katalonialaiset ovat keränneet vain neljä pistettä, eikä pudotuspeleihin eteneminen ole enää heidän omissa käsissään.

Barcelona voi enää päästä lohkossaan vain toiseksi, mutta kakkossijaa miehittää Inter, joka on Blaugranaa kolme pistettä edellä. Myös keskinäisten otteluiden etu on Interin hyväksi, sillä italialaiset voittivat Barcelonan ensimmäisessä kohtaamisessa ja toisessa pelattiin tasan.

Jälkimmäinen kohtaaminen pelattiin keskiviikkona Camp Noulla, jossa päädyttiin 3-3-tasapeliin. Barcelona sai tehdä ison työn, että sille jäi edes jonkinlainen sauma päästä jatkoon Mestarien liigassa. Kotijoukkue otti ottelussa ensimmäisenä johdon, mutta viimeisen 20 minuutin aikana Barcelonan oli noustava kahdesti tasoihin.

Barcelonan päävalmentaja Xavi vaikutti Movistarin haastattelussa jo hyväksyneen, että hänen joukkueensa pelit eivät todennäköisesti jatku Mestarien liigassa.

– Jatkoon pääseminen ei ole enää meistä itsestämme kiinni. Tilanne on todella vaikea.

– Meidän on jatkettava eteenpäin ja ajateltava sunnuntain Clasicoa, toipua hyvin sitä varten. Meidän on ajateltava La Ligaa, koska Mestarien liigasta on tullut todella monimutkainen.

Lehdistötilaisuudessaan Xavi sanoi, että vastaavilla esityksillä ja tuloksilla Barcelona ei ansaitse jatkaa Mestarien liigassa.

– Jos et voita Interiä kotona, et ansaitse jäädä tähän kilpailuun.

– Viime kaudella emme olleet riittävän kilpailukykyisiä, mutta tällä kaudella me olimme. Tällä kertaa kaaduimme omiin virheisiimme.

– Olen todella pettynyt, surullinen, turhautunut… Olen vihainen. Meidän on oltava kriittisiä itseämme kohtaan. Me emme ansaitse pelata Mestarien liigassa. Se sattuu, mutta se on totuus.

Mestarien liigan C-lohko
#JoukkueOVTHMP
1Napoli NAP650120-615
2Liverpool FC LIV650117-615
3Ajax AJA620411-166
4Glasgow Rangers RAN60062-220