João Félixin kausi on lähtenyt surkeasti käyntiin.

Atléticon seurahistorian kallein hankinta syötti joukkueensa kaikki kolme maalia kauden avausottelussa Getafea vastaan, mutta sen jälkeen on ollut hyvin hiljaista.

Sittemmin Félix on pelannut kymmenessä ottelussa tehoitta, pudonnut penkille ja mediatietojen harkitsee poistuvansa Atléticosta tammikuussa.

Totta puhuen se olisi Atléticolle ja etenkin Diego Simeonelle paras mahdollinen uutinen, vaikka seurajohto lieneekin eri mieltä. Seurajohto teki aikoinaan 126 miljoonan euron suuruisen panostuksen Félixiin, mutta kolmen ja puolen vuoden jälkeen ollaan yhä lähtöpisteessä.

Félix ei ole missään vaiheessa sopeutunut Simeonen Atléticoon, eikä todennäköisesti tule sopeutumaankaan. Se on nähtävissä kentällä, mutta varsinkin sen ulkopuolella.

Simeone on antanut Félixille vuosien saatossa valtavasti mahdollisuuksia, mutta Félix ei ole onnistunut löytämään tasaisuutta peliesityksiinsä, ja istuu siitä syystä nytkin penkillä. Edellisestä maalista on kulunut yli puoli vuotta.

Félix on usein reagoinut Simeonen päätöksiin pikkulapsen tavoin. Keskiviikkona Félix heitti suuttuneena harjoitusliivinsä Metropolitanolla kentän pintaan, kun Simeone ei ottanut häntä kentälle. Viime kausina myös juomapullot ovat saaneet osansa vaihtopenkillä.

Simeone on valmentanut Atléticoa vajaan 11 vuoden ajan, ja on peräänkuuluttanut vuodesta toiseen sitä, miten pelaajien on puhallettava yhteen hiileen, oltava nöyriä joukkuepelaajia ja kunnioitettava seuraa.

Suuret egot ovat löytäneet itsensä penkiltä, jos edellä mainitut asiat eivät ole olleet kunnossa. Tällä hetkellä Félix ei osoita kunnioitusta joukkuetta, valmentajaansa tai seuraa kohtaan, joten tammikuinen siirto ei todellisuudessa yllättäisi ketään.

On selvää, että teknisiltä taidoiltaan ja peliälyltään Félix on yksi Atléticon parhaista pelaajista. Jo pitkään kestänyt ylimielinen käyttäytyminen vie kuitenkin pohjan Félixin Atlético-uralta. Haastavissa tilanteissa pelaajilla on yleensä kaksi vaihtoehtoa. Joko tehdä kaikessa hiljaisuudessa entistä enemmän töitä ja osoittaa valmentajalle ansaitsevansa pelata tai sitten käyttäytyä kuin Félix on käyttäytynyt jo pitkään kohdatessaan vastoinkäymisiä.

Félixin markkina-arvo on todennäköisesti tippunut kolmessa ja puolessa vuodessa kymmenillä miljoonilla euroilla, mutta siitä huolimatta Atléticolle paras ratkaisu olisi hankkiutua hänestä eroon ja hankkia korvaajaksi maalintekoon kykenevä joukkuepelaaja. Se on tosin helpommin sanottu kuin tehty.