Ferran Jutglà siirtyi kesällä Barcelonasta noin viidellä miljoonalla eurolla belgialaisen Club Bruggen riveihin.

23-vuotias hyökkääjä on toden totta esiintynyt edukseen uudessa seurassaan. Jutglà on noussut joukkueensa ykköskärjeksi ja on tehnyt loistavaa tulosta. 14 ottelussa on syntynyt kahdeksan maalia ja viisi syöttöä.

Barcelonalla ei ole hyökkääjään takaisinosto-optiota. Barcelonan päävalmentaja Xavi otti lauantaina kantaa Jutglàn tilanteeseen. Xavi muistutti, ettei Jutglà olisi saanut Barcelonassa juurikaan peliaikaa Robert Lewandowskin vuoksi.

– Olen hyvin onnellinen Ferranin puolesta. Tunnemme hänet hyvin. Minulle puhuttiin hänestä paljon ja todella hyvin. Viime kaudella hän pelasi hyvin päästessään kentälle. Tämä siirto oli kuitenkin mahdollisuus hänelle. Barcelonassa hänen tilanteensa olisi ollut hyvin vaikea. Meillä on Lewandowski kärjessä, joten minne olisimme laittaneet Ferranin? Tämä on vaikeaa, Xavi muistutti.

– Olen todella iloinen, koska Ferran ansaitsee tämän. Hän on työteliäs pelaaja, joka tekee eron Mestarien liigan kaltaisessa huippukilpailussa. Emme sulje mitään pois tulevaisuudessa, mutta tilanteet ovat erilaisia eri seuroissa.