Koke teki lauantaina historiaa Atléticossa.

Atléticon kapteenista tuli seurahistorian eniten otteluita pelannut pelaaja. Lauantainen Sevilla-kamppailu oli Koken 554. ottelu Atléticossa. Hän ohitti siten seuralegendana tunnetun Adelardo Rodríguezin, joka ehti pitää otteluennätystä hallussaan yli 46 vuoden ajan.

Koke on Atléticon oma kasvatti. Kuusivuotiaasta lähtien seuraa edustanut Koke on siten edustanut Atléticoa koko ammattilaisuransa ajan, ja on hyvin todennäköistä, että keskikenttäpelaaja lopettaa uransa Atléticossa.

30-vuotias Koke on täydellinen esimerkki pelaajatyypistä, jota joukkueen päävalmentaja Diego Simeone arvostaa mahdollisimman korkealle. Taktisesti monipuolinen ja sopeutumiskykyinen joukkuepelaaja, joka tekee äärettömän paljon töitä kentällä, eikä pidä itsestään ääntä julkisuudessa. Todellinen Simeonen Atléticon prototyyppipelaaja.

Keskikenttäpelaajaa on usein kuvailtu Atléticon canteran, eli junioriakatemian historian parhaimmaksi luomukseksi. Ei välttämättä teknisyytensä vuoksi, vaan ennemminkin valtavan työmoraalinsa ja taktisen monipuolisuutensa. Koke on Sergio Busquetsin kaltainen esimerkki pelaajasta, joka ei ole kentän näkyvin yksilö, mutta vain häntä seuraamalla näkee, miten koko peli pyörii pitkälti Koken ympärillä.

Koke on saanut viime vuosina kritiikkiä siitä, miten tylsä ja saamaton pelaaja hän on, mutta ei ole sattumaa, miksi Koke kuuluu Atléticossa Simeonen ja Espanjan A-maajoukkueessa Luis Enriquen ehdottomiin luottopelaajiin.

Tasapainottava keskikentän ikuinen moottori tekee jatkuvasti peliä edistäviä ratkaisuja, omaa aliarvostetun syöttörepertuaarin ja kykenee pelaamaan seura- ja maajoukkueissa hyvin erilaisissa rooleissa. Sen vuoksi Koke kuuluu ennemmin valmentajien kuin jalkapallon seuraajien suosikkipelaajiin.

Ikuinen näkymättömän työn raataja on siinä sivussa noussut La Ligan historian viidenneksi eniten maalisyöttöjä antaneeksi pelaajaksi – sattumaa tai ei. Jatkaen nykyisellä tahdillaan Koke nousee myös kyseisessä tilastossa ennen pitkää kolmen parhaan joukkoon.