Real Madrid ja Mallorca iskivät yhteen reilut kaksi viikkoa sitten. Real Madrid voitti ottelun 4-1.

Vinícius teki Real Madridin toisen maalin. Vinícius tuuletti maaliaan tanssimalla. Mallorcan pelaajat eivät liiemmin pitäneet siitä, sillä sittemmin poistetun El Día Despuésin videon perusteella Vinícius oli haukkunut Mallorcan pelaajia aiemmin ottelussa.

Mallorcan pelaajat rikkoivat useaan otteeseen Viníciusta, joka oli menettänyt jo aiemmin malttinsa. Muun muassa Toni Kroos ja Carlo Ancelotti pyysivät Viníciusta keskittymään pelaamiseen, eikä vastustajille puhumiseen.

Mallorcan puolustaja Antonio Raíllon mukaan Viníciuksen ei pitäisi käyttäytyä epäkunnioittavasti vastustajia kohtaan.

– Vinícius voi tanssia, mutta hän ei saa käyttäytyä epäkunnioittavasti, loukata verbaalisesti tai aliarvostaa vastustajiaan. Sitten, kun Viníciusta sanotaan provosoijaksi, hän käyttää rasismikortin, Raíllo totesi Diario de Mallorcan haastattelussa.