Barcelonan toppari Ronald Araújo on perustellut, miksi hän halusi leikkaukseen, jonka takia häneltä saattaa jäädä Qatarin MM-kisat väliin.

Araújo, 23, sai maajoukkuekomennuksella Uruguayn paidassa reisilihasvamman, joka operoidaan tällä viikolla Turussa urheiluortopedi Lasse Lempaisen toimesta.

Optimistisimpien arvioiden mukaan Araújon paluu pelikuntoon saattaa viedä vain kuusi viikkoa, mutta monet lähteet ovat arvioineet, että kauimmillaan siinä saattaa kestää jopa kolme kuukautta. Pahimmassa skenaariossa hän ei ehtisi kuntoutua marraskuussa alkavaan MM-turnaukseen.

Leikkauksesta kieltäytyminen olisi lehtitietojen mukaan saattanut tuoda Araújon nopeammin takaisin pelikentille, mutta se olisi myös nostanut vamman uusiutumisen todennäköisyyttä.

Araújo perusteli päätöstään sillä, että hän haluaa palata sataprosenttiseen kuntoon.

– Haluan tehdä päätökseni syyt selviksi spekulaatioiden välttämiseksi, kommentoi Araújo Diario Sportin mukaan.

– Rakastan kotimaatani ja maajoukkuettani. Eri ammattilaisia kuultuamme päätimme, että leikkaus oli paras vaihtoehto. Kyse ei ole valinnasta kahden asian välillä, vaan terveydestä ja sataprosenttisen toimintakyvyn palauttamisesta mahdollisimman pian.

– Henkilökohtaisesti nämä ovat hyvin vaikeita hetkiä, ja käytän ne hyväkseni kiittääkseni kaikkia saamastani tuesta.