Real Madridin keskikenttäpelaaja Federico Valverde oli siirtyä Arsenaliin ennen kuin hän päätyi Espanjaan, kertoo AS.

Uruguayn A-maajoukkueessa 43 kertaa esiintynyt Valverde, 24, siirtyi Madridin organisaatioon kotimaansa pääsarjaseura Peñarolista vuonna 2016.

AS:n mukaan Valverde ja Arsenal olivat päässeet suullisen sopuun hänen siirrostaan Lontooseen sen jälkeen, kun kykyjenetsijä Francis Cagigao oli suositellut pelaajaa Tykkimiesten silloiselle managerille Arsène Wengerille.

Valverde matkusti agenttinsa kanssa Lontooseen joulukuussa 2014 ja kävi tiettävästi harjoittelemassa Arsenalin edustusjoukkueen kanssa.

Arsenal viivytteli kuitenkin tarjouksensa kanssa, mikä osoittautui isoksi virheeksi. Pian Lontoon-vierailun jälkeen Valverde kiinnitti Real Madricin huomion, kun hän teki alle 17-vuotiaiden Etelä-Amerikan kisoissa seitsemän maalia.

Lopulta Arsenal päätti tehdä hänestä kolmen miljoonan euron tarjouksen, mutta Valverde oli jo päättänyt siirtyä Espanjaan.

Tähän mennessä hän on pelannut Real Madridissa 157 ottelua ja voittanut Los Blancosin kanssa muun muassa kahdesti La Ligan ja kertaalleen Mestarien liigan.