Tätä nykyä meksikolaista UNAM:ää edustavaa Dani Alvesia ei enää sido Barcelonan tiukka poliittinen vaikutusvalta. Yhdessä joukkuekaverinsa Efrio Velarden kanssa hän sivusi podcast-lähetyksessään vapautuneesti eri aiheita. Koska poikkeukselliset yksilöt aina kiinnostavat kuluttavaa yleisöä, kääntyi puhe välillä Cristiano Ronaldoon.

– Rakastan Cristianoa, sanoi Alves epäsalavihkaisesti.

Alves pelasi Barcelonassa 408 ottelua vuosien 2008 ja 2022 välillä. Ronaldo puolestaan edusti — kuten hyvin muistetaan — Real Madridia vuodet 2009–2018. Barçan oikeaa laitakaistaa vahtinut Alves joutui vartioimaan Ronaldoa monta monituista kertaa, koska tämä pelaava legenda hyökkäsi joukkueensa muodostelmaan nähden lähinnä vasemmalta. Yhteensä he ovat kohdanneet toisensa 30 ottelussa, 2 416 minuutin ajan.

– Nyt, kun emme ole enää Barçassa ja Madridissa, voin puhua, koska aina vaikutti siltä, etten voinut. Cristiano esimerkillistää — —, että kovalla työllä on mahdollista kilpailla parhaita vastaan. Kunnioitan häntä paljon, ja minulla oli mahdollisuus sanoa se hänelle.

– Tapahtui kerran niin, että menin tervehtimään häntä, eikä hän vastannut minulle [Barcelonan ja Real Madridin välisen] kilpailutilanteen takia.

Kentällä Alves ja Ronaldo olivat päntiönään toistensa kimpussa, mutta Alvesin mukaan lehdistö olisi innostunut, jos olisi tietänyt Ballon d’Or -gaalan pukuhuoneessa tapahtuneesta kärhämästä. Kaikesta huolimatta Alves ei kanna kaunaa.

– Miten en voisi kunnioittaa kaveria, joka on saavuttanut kaikkensa työn kautta? Samaistun häneen, koska kaikki saavutukseni perustuvat siihen, Alves avasi.

– Jos pitää vertailla, olen pelaajana lähempänä Cristianoa kuin Leo [Messiä]. Ponnistelun takia, en lahjakkuuden takia, koska Leo on synnynnäinen lahjakkuus.

Muokattu 24.9. klo 18.47: Sisältöä lisätty.