Espanjan jalkapalloliitto kertoo, että 15 pelaajaa on ilmoittanut eroavansa naisten maajoukkueesta, ellei päävalmentaja Jorge Vildaa eroteta.

Pelaajien mukaan Vildan, 41, valmennusjakso on vaikuttanut heidän mielentilaansa ja terveyteensä.

RFEF sanoi kuitenkin, että se ”ei aio antaa pelaajien kyseenalaistaa maajoukkuevalmentajan jatkuvuutta”.

– Tämäntyyppiset manööverit ovat kaukana esimerkillisistä, ja jalkapallon ja urheilun arvojen ulkopuolella. Tällaisten päätösten tekeminen ei kuulu heidän toimivaltaansa, kommentoi liitto tiedotteessaan BBC:n mukaan.

RFEF varoitti, että maajoukkueessa pelaamisesta kieltäytyminen voi johtaa 2-5 vuoden sulkemiseen maajoukkueesta. Liitto ilmoitti, että se ei aio kutsua asianosaisia 15 pelaajaa maajoukkueeseen ennen kuin he ovat ”myöntäneet virheensä ja pyytäneet anteeksi”.

Vilda on valmentanut Espanjaa vuodesta 2015 lähtien. Päättyneen kesän EM-kisoissa hän johdatti joukkueensa puolivälierävaiheeseen, jossa tuleva mestari Englanti oli jatkoajan jälkeen voittaja maalein 2-1.