Barcelonan kaikkien aikojen maalintekijä Lionel Messi jätti seuran kesällä 2021 sopimuksensa päätyttyä ja siirtyi Paris Saint-Germainiin.

El Mundo on julkaissut listan Messin, 35, vaatimuksista, jotka hän oli esittänyt Barcelonalle edeltävänä vuonna sopimusneuvotteluissaan.

Argentiinalaistähti vaati Barcelonalta muun muassa kymmenen miljoonan euron allekirjoitusbonusta ja yksityislentokonetta, jolla hän voisi matkustaa perheensä kanssa viettämään joulua kotimaahansa.

Lisäksi Messi vaati omalle ja entisen joukkuekaverinsa Luis Suárezin perheille omaa aitiota Barcelonan stadionille Camp Noulle.

Messi halusi kesään 2023 ulottuvan jatkosopimuksen. Diili olisi pitänyt sisällään vuoden jatko-option, jonka vain hän olisi voinut aktivoida.

Argentiinalaistaituri suostui 20 prosentin palkanalennukseen kaudelle 2020-21, mutta hän halusi kymmenen prosentin takaisinperinnän kahdella seuraavalla kaudella sekä kolmen prosentin vuotuisen koron.

Messi halusi, että hänelle kertyneiden bonusten maksu olisi suoritettu uuden sopimuksen solmimisen jälkeen. Lisäksi hän vaati, että Barcelona lupautuisi nostamaan hänen palkkaansa veronkorotuksen yhteydessä.

Barcelonan ex-kapteeni halusi myös, että uudessa sopimuksessa hänen 700 miljoonan euron ulosostoklausuulinsa olisi laskettu nimelliseen 10 000 euron summaan. Käytännössä se olisi tarkoittanut sitä, että Messi olisi voinut sanella vapaasti, milloin hän lähtee Barcelonasta.

El Mundon mukaan Barcelona suostui kaikkiin muihin Messin vaatimuksiin paitsi hänen ulosostohintansa laskemiseen ja kymmenen miljoonan euron allekirjoitusbonukseen.