Álvaro Morata pelasi edelliset kaksi kautta Atléticosta lainalla Juventuksen riveissä.

Kesken viime kauden Morata oli lähellä jättää Juventuksen. Barcelona oli tosissaan Moratan kintereillä, mutta lopulta seura ei päässyt Atléticon kanssa sopuun siirtosummasta, eikä Juventus halunnut katkaista pelaajan lainasopimusta.

Morata olisi tiettävästi siirtynyt mielellään Barcelonaan.

Parhaillaan Espanjan A-maajoukkueen mukana oleva Atléticon hyökkääjä käväisi Copen haastattelussa ja otti kantaa viime talven Barcelona-huhuihin.

– Minulla oli mahdollisuus siirtyä Barcelonaan, mutta sitten Massimiliano Allegri sanoi, ettei se toteudu. Hän halusi minun pelaavan yhdessä Dušan Vlahovićin kanssa. Barcelona oli kiinnostunut minusta.

Xavi soitti minulle ja puhuin hänen kanssaan. Puhuimme jalkapallosta ja hieman kaikesta muustakin. Totta puhuen olen kiitollinen siitä, että Xavin kaltainen valmentaja ja entinen pelaaja huomioi minut. Se teki minut onnelliseksi.