Useat brasilialaispelaajat ovat rientäneet maanmiehensä, Real Madridin laitahyökkääjän Vinícius Júniorin tueksi.

Vinícius, 22, on saanut runsaasti tukiviestejä sen jälkeen, kun Espanjan agenttiliiton puheenjohtaja Pedro Bravo kritisoi El Chiringuito -ohjelmassa brassilaiturin tapaa tuulettaa maalejaan tanssimalla.

– Vastustajaa on kunnioitettava. Jos haluat tanssia, mene Brasiliaan sambadromeen, sanoi Bravo.

– Sinun täytyy kunnioittaa vastustajia ja lopettaa apinointi.

Monet tuomitsivat Bravon kommentit rasistisiksi, ja hän pahoitteli sanomisiaan myöhemmin.

– Viníciuksen tuuletusta kuvailleen ilmaisun oli tarkoitus merkitä typerien asioiden tekemistä. Tarkoitukseni ei ollut loukata ketään. Olen pahoillani.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Muun muassa Viníciuksen maajoukkuekaverit Bruno Guimarães ja Neymar ovat tukeneet julkisesti ystäväänsä. Guimarães sanoi, että viranomaisten pitäisi puuttua Bravon sanomisiin.

– Tämän IDIOOTIN on lähdettävä täältä pidätettynä! Ei tekosyitä. Jos kaveri sanoo tällaista suorassa TV-lähetyksessä, kuvitelkaa, mitä hän sanoo muulloin. Käsittämätöntä, jos tätä kaveria ei vangita!

Neymar taas kehotti Viníciusta jatkamaan tanssimista.

– Tanssi, Viní! Kikkaile, tanssi ja ole oma itsesi. Ole iloinen juuri tuollaisena. Anna palaa, tanssikaamme yhdessä seuraavan maalin jälkeen!

Vinícius sai tukiviestin myös yhdeltä kaikkien aikojen pelaajista, Brasilian suurlegendalta Peléltä.

– Jalkapallo on iloa. Se on tanssia, todellista juhlaa. Vaikka rasismia on vielä olemassa, me emme anna sen estää meitä hymyilemästä. Ja me jatkamme taistelua rasismia vastaan tällä tavalla: taistelemalla oikeudestamme olla iloisia.