Useat brasilialaispelaajat ovat rientäneet maanmiehensä, Real Madridin laitahyökkääjän Vinícius Júniorin tueksi.

Vinícius, 22, on saanut runsaasti tukiviestejä sen jälkeen, kun Espanjan agenttiliiton puheenjohtaja Pedro Bravo kritisoi El Chiringuito -ohjelmassa brassilaiturin tapaa tuulettaa maalejaan tanssimalla.

– Vastustajaa on kunnioitettava. Jos haluat tanssia, mene Brasiliaan sambadromeen, sanoi Bravo.

– Sinun täytyy kunnioittaa vastustajia ja lopettaa apinointi.

Monet tuomitsivat Bravon kommentit rasistisiksi, ja hän pahoitteli sanomisiaan myöhemmin.

– Viníciuksen tuuletusta kuvailleen ilmaisun oli tarkoitus merkitä typerien asioiden tekemistä. Tarkoitukseni ei ollut loukata ketään. Olen pahoillani.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Goleada Info

@goleada_info
🚨⚠️ INACREDITÁVEL

Pedro Bravo, presidente da Associação de Agentes Espanhóis:

- Você (Vini Jr) tem que respeitar o adversário. Se quer dançar, que vá ao sambódromo no Brasil. Na Espanha, você tem que respeitar os rivais e deixar de fazer o macaco.

Muun muassa Viníciuksen maajoukkuekaverit Bruno Guimarães ja Neymar ovat tukeneet julkisesti ystäväänsä. Guimarães sanoi, että viranomaisten pitäisi puuttua Bravon sanomisiin.

– Tämän IDIOOTIN on lähdettävä täältä pidätettynä! Ei tekosyitä. Jos kaveri sanoo tällaista suorassa TV-lähetyksessä, kuvitelkaa, mitä hän sanoo muulloin. Käsittämätöntä, jos tätä kaveria ei vangita!

Neymar taas kehotti Viníciusta jatkamaan tanssimista.

– Tanssi, Viní! Kikkaile, tanssi ja ole oma itsesi. Ole iloinen juuri tuollaisena. Anna palaa, tanssikaamme yhdessä seuraavan maalin jälkeen!

Vinícius sai tukiviestin myös yhdeltä kaikkien aikojen pelaajista, Brasilian suurlegendalta Peléltä.

– Jalkapallo on iloa. Se on tanssia, todellista juhlaa. Vaikka rasismia on vielä olemassa, me emme anna sen estää meitä hymyilemästä. Ja me jatkamme taistelua rasismia vastaan tällä tavalla: taistelemalla oikeudestamme olla iloisia.