Antoine Griezmannin kummallinen tilanne on puhuttanut Espanjassa koko alkukauden.

Griezmannin lainasopimus Atléticon kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Atlético joutuu lunastamaan Griezmannin itselleen Barcelonasta 40 miljoonalla eurolla ensi kesänä, jos Griezmann pelaa tällä kaudella tietyn määrän minuutteja.

Kahden vuoden mittaisessa lainasopimuksessa on pykälä, jonka myötä osto-optiosta tulee pakollinen, jos Griezmann pelaa 45 minuuttia yli 50 prosentissa otteluista, joissa hän on käytettävissä. Viime kaudella Griezmann pelasi yli 45 minuuttia noin 82 prosentissa otteluista, joissa hän oli kokoonpanossa. Siten tällä kaudella Griezmannin on pelattava noin puoli tuntia otteluissa, jotta osto-optio ei muutu pakolliseksi.

Alkukaudella Griezmann on aloittanut kaikki viisi ottelua penkiltä ja tullut kentälle tunnin pelin jälkeen.

Atléticon seurajohto ei suinkaan halua maksaa ensi kesänä 40 miljoonaa euroa 32-vuotiaasta pelaajasta, joka sai viime kaudella valtavasti kritiikkiä heikoista peliesityksistään. Viime kaudella Griezmann teki 26 sarjaottelussa yhteensä vain kolme maalia. Madridilaismedian mukaan Atléticon seurajohto on kieltänyt Diego Simeonea peluuttamasta Griezmannia avauskokoonpanossa.

Simeone juhli Griezmannin kanssa lisäajan voittomaalia keskiviikkoiltana. Kuva: Getty

On julkisesti tiedossa, että Simeone peluuttaisi Griezmannia todennäköisesti ottelusta toiseen avauskokoonpanossaan, jos se olisi hänestä kiinni. Simeone myös samalla tiedostaa Atléticon kummallisen rahankäyttöpolitiikan. Vain omista myynneistä saadut rahat käytetään hankintoihin. Muuten rahaa ei käytetä. Se tarkoittaa jonkun avainpelaajan myymistä, jotta Griezmann voidaan lunastaa ensi kesänä.

Myös Griezmann tiedostaa kummallisen tilanteensa.

– Sellaista se on. Tämä ei ole omissa käsissäni. Olen kiitollinen Jumalalle siitä, että olen tässä seurassa. Perheeni on onnellinen täällä. Tietenkin haluan lisää peliaikaa, mutta annan kaikkeni päästessäni kentälle. Olen seuran mies. Olen onnellinen täällä. Haluan pelata vain Atléticossa ja antaa kaikkeni seuralle, Chololle (Simeonelle) ja kannattajille, Griezmann totesi keskiviikkoisen Porto-ottelun jälkeen.

On mielenkiintoista, miten paljon paremmin Griezmann on pelannut tällä kaudella vaihtomiehenä kuin viime kaudella selvänä avauskokoonpanon pelaajana. Griezmann on pelannut alkukaudella yhteensä vain alle 140 minuuttia, mutta on silti onnistunut jo kolmesti maalinteossa. Ja nimenomaan pelannut hyvin – ja selvästi paremmin kuin viime kaudella.

Todennäköisin skenaario on se, että Atlético ja Barcelona neuvottelevat Griezmannin osto-option ehdot uudelleen. Se on lopulta paras skenaario kaikille – myös Barcelonalle, vaikka katalonialaisseura ajatteleekin toistaiseksi eri tavalla.

Jos Griezmann pelaa koko kauden puolituntisia, hänen arvonsa putoaa siirtomarkkinoilla ja pelaaja palaa Barcelonaan. Talousvaikeuksissa rypevällä Barcelonalla ei ole suinkaan varaa tai varsinkaan halua maksaa Griezmannin valtavaa yli 20 miljoonan euron nettovuosipalkkaa, eikä pelaaja kuulu tiettävästi muutenkaan Xavin tai seurajohdon suunnitelmiin. Griezmann sen sijaan haluaa pelata vain Atléticossa.

40 miljoonaa euroa Atlético ei Griezmannista maksa. Se on jo nyt varmaa, kuten seurajohdon Simeonelle asetetusta käskystä huomaa.