Juan Mata on vapaa agentti.

Hyökkäävän keskikenttäpelaajan sopimus Manchester Unitedin kanssa päättyi kesäkuun lopussa. Mata on etsinyt aktiivisesti seuraa ja espanjalaismedian mukaan hän ehti olla jo lähellä sopimusta Leedsin kanssa, mutta lopulta yhteisymmärrystä ei syntynyt.

Onda Ceron saamien tietojen mukaan Mata pääsi sopuun Betisin kanssa sopimuksesta, mutta siirto ei ole toistaiseksi toteutunut Betisin surkean taloustilanteen vuoksi. Betis ei ole edelleenkään kyennyt rekisteröimään viittä edustusjoukkueensa pelaajaa La Ligan kokoonpanoonsa.

Sen vuoksi Matan Betis-siirto on vielä kaukana varmasta. Matan on määrä odottaa hetken aikaa ja seurata, miten Betisin taloudellinen tilanne kehittyy seuraavien päivien aikana.

34-vuotias Mata pelasi Valioliigassa 11 vuoden ajan. Hän on entinen Espanjan A-maajoukkuepelaaja ja voitti maansa kanssa MM- ja EM-kultaa.

Mata on aiemminkin haaveillut paluusta Espanjaan. Hän neuvotteli tammikuussa muun muassa Real Sociedadin ja Valencian kanssa, mutta silloinkaan sopimusta ei syntynyt.