Real Madridin keskikenttäpelaajat Toni Kroos ja Luka Modrić ovat jättäneet Marcan välityksellä jäähyväiskirjeet monivuotisen luottokolmikkonsa kolmannelle jäsenelle Casemirolle.

Los Blancos tiedotti perjantaina, että se on päässyt Manchester Unitedin kanssa sopuun Casemiron, 30, siirrosta Englantiin. Brasilian maajoukkuepelaaja vietti Madridissa lähes kymmenen vuotta ja voitti valkopaitojen kanssa käytännössä kaiken.

Moni pokaali olisi jäänyt voittamatta ilman Kroosin, 32, Modrićin, 35, ja Casemiron yhteistyötä. Heitä on ajoittain luonnehdittu jopa kaikkien aikojen parhaaksi keskikentän kolmikoksi.

Kroos kirjoitti jäähyväiskirjeessään humoristisesti Casemiron loputtomasta työmoraalista.

– Sinun kanssasi, rakas Case, oli mahdotonta olla hikoilematta… missä tahansa tilanteessa. Koska et antanut meidän rentoutua edes turkkilaisessa saunassa.

– Siellä tapaaminen oli toinen piina: käskit jonkun tulla paikalle ja sinulla oli melkein kuntopyörät ja painot valmiina odottamassa.

– Varoitus uusille kollegoillesi tiedoksi. Koska sinun kanssasi jopa turkkilainen sauna oli kuntosali… ja annat ihmisten maata vain silloin, kun on aika tehdä istumaannousuja.

– Minulle tulee ikävä sinua. Esimerkillisenä ammattilaisena, huippupelaajana, taistelijana, joka pelasti minut monesti, mutta ennen kaikkea hyvänä ihmisenä.

– Me teimme historiaa, hitto soikoon! Mikä legendaarinen ajanjakso. Urheilulliset polkumme eroavat, mutta ystävyytemme pysyy. Voin luvata sen sinulle. Toivon sinulle kaikkea hyvää, nähdään pian.

Modrić muisteli omassa kirjeessään sitä, miten Casemiro kasvoi hermostuneesta nuorukaisesta yhdeksi Real Madridin johtajista.

– Rakas Case, muistan vieläkin debyyttisi seurassamme….. Kuinka hermostunut olitkaan! Pyysin sinua olemaan rauhallinen. Nyt ajattelen sitä, ja katsokaamme, miten tässä kävi. Mitä oletkaan saavuttanut! Se oli myös minun ensimmäinen kauteni [Real Madridissa], eikä kumpikaan meistä osannut kuvitella, mitä jalkapallolla oli meitä varten luvassa.

– Sinusta on tullut todellinen johtaja. Olet ollut sellainen joukkuekavereillesi ja Madridin kannattajille. Muistamme sinut aina.

– Olemme voittaneet paljon yhdessä, mutta pidän mielessäni ne hetket, joita kukaan ei ollut näkemässä. Jokapäiväisen työn harjoituskeskuksessa. Ja ennen kaikkea vitsit, koska olit aina hyvällä tuulella, myös jännittyneinä hetkinä tai virheiden sattuessa.

– Ne naurut kanssasi toivat minulle mielenrauhaa. Olet ollut maailman paras henkivartija.

– Tulen kaipaamaan sinua, mutta toivon sinulle kaikkea hyvää. Sen kaltaisesi ammattilainen ja ihminen ansaitsee.