Barcelonan päävalmentaja Xavi sanoo, että hän ymmärtää kannattajien pettymyksen hänen joukkueensa jäätyä lauantaina 0-0-tasapeliin Rayo Vallecanoa vastaan La Ligan avausottelussaan.

Uusista pelaajista Barcelonan avauskokoonpanossa olivat Robert Lewandowski ja Raphinha, mutta he eivät kyenneet auttamaan Vallecanon murtamisessa.

Barcelonan iltaa synkensi tuloksen lisäksi se, että joukkueen keskikenttäpelaaja ja kapteeni Sergio Busquets sai aivan ottelun loppuhetkillä punaisen kortin kahden varoituksensa myötä.

– Ymmärrän pettymyksen. Odotukset ovat todella korkealla, ja pyrimme pitämäänkin ne siellä, kommentoi Xavi DAZN:n haastattelussa.

– Meidän on analysoitava tämä peli huolella, kehityttävä ja jatkettava uskomista malliimme.

– Rayo puolusti todella hyvin. Meidän oli vaikeampi luoda maalipaikkoja kuin normaalisti. Se on sääli, koska halusimme näyttää kannattajillemme, että olemme hyvällä polulla. Se on pettymys, mutta pyydämme kärsivällisyyttä.

Xavi uskoi, että hänen joukkueensa oli hieman turhan jännittynyt.

– Uskon, että joukkuetta jännitti hieman odotusten takia. Yritin kertoa heille, että nyt kaikki paine on minun, valmentajan, harteilla. Mutta Rayo oli taktisesti erittäin hyvä. On sääli, ettemme saaneet maalia aikaiseksi. Meidän on jatkettava kasvamista.