Barcelona on ilmoittanut keskikenttäpelaajalleen Frenkie de Jongille, että se haluaa mitätöidä hänen nykyisen sopimuksensa ja palata Hollannin maajoukkuepelaajan entiseen diilin, kertoo Athletic.

Blaugrana väittää, että edellisen seurajohdon de Jongille, 25, antamiin ehtoihin liittyi rikollisuutta, mikä antaa aihetta oikeustoimiin asianosaisia vastaan.

Manchester United pääsi Barcelonan kanssa sopuun de Jongin siirrosta Englantiin 14. heinäkuuta, mutta pelaajakaupan tiellä ovat hollantilaistaiturin lykkääntyneet palkat, joiden maksun viivyttämisestä sovittiin koronaviruspandemian aikana. Lisäksi monet lähteet kertovat, ettei de Jong haluaisi jättää Barcelonaa tai siirtyä Unitediin.

Athleticin tietojen mukaan Barcelona ilmoitti de Jongille 15. heinäkuuta löytäneensä todisteita rikollisista toimista niiden osapuolten toimesta, jotka allekirjoittivat hänen jatkosopimuksensa 20. lokakuuta 2020.

Tiettävästi Barcelona ilmoitti de Jongille lähetetyssä kirjeessä, että seura uskoo voivansa aloittaa rikosoikeudellisen menettelyn selvittääkseen, mitä hänen sopimuksensa allekirjoittamisen yhteydessä tapahtui ja kuka on vastuussa oletetusta väärinkäytöksestä.

Sen jälkeen siinä uskotaan ilmaistavan Barcelonan halu purkaa sopimus ja jatkaa de Jongin kanssa niillä ehdoilla, joista sovittiin, kun hän siirtyi seuraan Ajaxista vuonna 2019.

Athleticin lähteiden mukaan Barcelonan ja de Jongin leirin välillä on käyty viime kuun jälkeen lisää vuoropuhelua, jossa nykyinen seurajohto on varoittanut, että de Jong ja hänen edustajansa saatetaan katsoa osallisiksi rikolliseen toimintaan.

Kansainvälisen pelaajayhdistyksen, FIFPron, tiedetään tarkkailevan tilannetta ja Barcelonan yrityksiä saada de Jong hyväksymään huomattavasti pienempi palkkasumma kuin se, jonka hän suostui lykkäämään pandemian aikana.