Barcelona vei torstaina maaliin yhden kesän päähankinnoistaan, kun se tiedotti hankkineensa Sevillasta saapuvan keskuspuolustajan Jules Koundén. Koundéa tavoitteli tosissaan myös Chelsea, mutta Barca veti pidemmän korren.

Barcelonan siirtopyrkimykset eivät kuitenkaan ole vielä päättyneet, ja etenkin puolustusta on määrä vahvistaa edelleen. Seuraavaksi Barcelona yrittääkin istahtaa neuvottelupöytään juuri Chelsean kanssa.

Barcelona nappasi Jules Koundén pitkälti sen ansiosta, että Koundé itse halusi siirtyä nimenomaan Xavin valmentamaan katalonialaisseuraan. Nyt, kun pitkä prosessi on maalissa, on aika jatkaa muiden projektien parissa. Nämä muut ovat Chelsean espanjalaispuolustajat Cesar Azpilicueta ja Marcos Alonso. Heidän tilanteensa on sikäli yhtenäinen Koundén kanssa, että myös Azpilicuetan ja Alonson kerrotaan jo päässeen Barcan kanssa sopuun henkilökohtaisista sopimusehdoista. Kaikki riippuu nyt siitä, löytyykö Chelsean kanssa yhteisymmärrys.

Kummankin puolustajan sopimus Chelsean kanssa kattaa enää ensi kauden ja umpeutuu kesällä 2023. Lontoolaisseuralla on sen puoleen nopea ratkaisujen aika ja paine myydä. Jos puolustajat jäävät täksi kaudeksi Chelseaan, mutta eivät tee jatkosopimusta, voi Chelsea menettää heidät ensi kesänä korvauksetta kuten se menetti tänä kesänä Andreas Christensenin (Barcelonaan) ja Antonio Rüdigerin (Real Madridiin).

Koska Azpilicueta ja Alonso ovat jo yli 30-vuotiaita ja sopimusta on enää vuosi jäljellä, ei Barcelona aio kovin suuria summia heistä maksaa. Sport uskoo, että Barcelonan toiveissa on maksaa molemmista yhteensä vain 10-15 miljoonan euron siirtokorvaus. Alonso on kaksikosta hieman arvokkaampi.

Helppoja neuvotteluista ei odoteta, mutta Sportin mielestä Barcelonan toivo on siinä, että Valioliiga starttaa jo viikon kuluttua. Thomas Tuchel haluaa varmasti tietää pian, minkälaisella kokoonpanolla hänen valmentamansa Chelsea kauden aloittaa.