Barcelona tiedotti torstaina hankkineensa Jules Koundén Sevillasta.

Siirtosumma on tiettävästi noin 50 miljoonaa euroa ja se voi kasvaa bonusten myötä 55-60 miljoonaan euroon. Kyseessä on Sevillan seurahistorian kallein myynti.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta on luonnollisesti hyvin tyytyväinen Koundén kaltaisen maailmanluokan topparin hankinnan jälkeen.

Laporta piti tiedotustilaisuuden New Yorkissa.

– Olemme todella onnellisia Koundén hankinnasta. Se on jälleen yksi osoitus siitä, että pelaajat haluavat siirtyä Barcelonaan, vaikka he tienaavat täällä vähemmän kuin muualla. Xavi ansaitsee tämän kovan työn siirtomarkkinoilla. Rakennamme todellista huippujoukkuetta. Kun pelaaja haluaa siirtyä vain Barcelonaan, auttaa se neuvotteluissa.

Laporta otti myös kantaa Frenkie de Jongin tilanteeseen. Laportan mukaan kummatkin osapuolet haluavat de Jongin jatkavan Barcelonassa, vaikka seura onkin päässyt Manchester Unitedin kanssa sopuun noin 85 miljoonan euron siirtosummasta. Laportan mukaan de Jongin on pudotettava palkkaansa jäädäkseen Barcelonaan.

– De Jong haluaa jäädä ja me haluamme hänen jäävän. Se on kaikista tärkeintä. On selvää, että meillä on uusi palkkarakenne ja kaikkien pelaajien on mahduttava siihen. Yritämme saada pelaajat ymmärtämään seuran todellisen tilanteen. Palkkakulumme ovat tällä hetkellä yli 40 prosenttia liian suuret. Kaikkien meidän on tehtävä uhrauksia. Teemme kaiken mahdollisen, jotta de Jong jää ja toivomme, että myös hän tekee kaiken mahdollisen jäädäkseen.