Barcelona vahvisti torstaina kesän kolmannen ostoksensa ja kaikkiaan viidennen uuden pelaajahankintansa, kun se kertoi päässeensä sopuun ranskalaistoppari Jules Koundén siirrosta. Edessä on enää lääkärintarkastus.

Sport kertoo sivuillaan lisätietoja Koundén sopimuksen yksityiskohdista. Barcelona ei numeroita vielä itse tiedottanut, mutta Sportin mukaan 23-vuotias Koundé solmii Barcan kanssa viisivuotisen sopimuksen. Sopimuksen ulosostohinnaksi kirjataan tuttuun Barca-tyyliin 1 000 miljoonaa euroa.

Koundén myynyt seura Sevilla FC saa Sportin mukaan korvauksena puolustajastaan 50 miljoonaa euroa. Summa voi nousta vielä viidellä miljoonalla eurolla tiettyjen bonuspykälien täyttyessä. Koundésta tuli samalla Sevillan historian ennätysmyynti.

Koundén, Robert Lewandowskin ja Raphinhan hankinnat tekevät Barcelonasta nyt globaalisti seuran, joka on törsännyt tänä kesänä eniten rahaa uusiin pelaajiin. Tekemistä ei hidasta se, että Barcelonalla on edelleen massiivinen velkataakka niskassaan.

Barcelona maksoi edellä mainitusta kolmikosta kiinteinä siirtosummina 153 miljoonaa euroa. Jos kaikki bonuspykälät täyttyvät, nousee kokonaissumma 177 miljoonaan. Philippe Coutinhosta Barca sai 20 miljoonan euron siirtokorvauksen ja Trincãon lainasta 3 miljoonaa lisää, joten kokonaissaldo on nyt 130 miljoonaa euroa pakkasella – huomioimatta bonuspykäliin sidottuja mahdollisia lisäkorvauksia.

Toiseksi eniten uusiin pelaajiin on rahaa käyttänyt Bayern München, joka on maksanut siirtokorvauksia yhteensä 137 miljoonan euron edestä. Sen vanavedessä seuraavat Arsenal (132 miljoonaa euroa) ja Manchester City (108 miljoonaa euroa).