Barcelona on mellastanut kesän siirtomarkkinoilla sen verran, että torstaina vietiin maaliin jo kesän viides pelaajahankinta. Ilmaissiirroilla seuraan saapuivat Franck Kessié ja Andreas Christensen, ja siirtokorvaus maksettiin Raphinhasta, Robert Lewandowskista ja nyt Jules Koundésta.

Ranskalaistoppari Koundén siirrosta oli huhuttu jo pidempään, ja jo keskiviikkona sen uskottiin käytännössä varmistuneen. Torstai-iltana Barcelona siirron myös vahvisti. Edessä on enää lääkärintarkastus ja sopimusten allekirjoittaminen, mutta Koundén entisen seuran Sevilla FC:n kanssa sopu on jo syntynyt, ja siirto on muilta osin selvä. Koundé on myös jo saapunut Barcelonaan.

23-vuotias Koundé on syntynyt Pariisissa, mutta pelaamisen hän aloitti pikkuseuroissa Bordeaux’n kaupungin lähellä. 14-vuotiaana hän vaihtoi suurempaan seuraan, Girondins Bordeuax’hin. Kesällä 2019 Sevilla päätti maksaa lupaavasta puolustajasta 25 miljoonan euron siirtokorvauksen. Summa on edelleen Sevillan siirtoennätys.

Melko pienikokoinen (178cm), mutta erittäin nopea toppari Koundé on ollut kaikkien kolmen Sevillan-kautensa aikana joukkueen ehdottomia luotto- ja avainpelaajia. Hän on myös noussut Ranskan A-maajoukkueeseen.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
❗ ÚLTIMA HORA

Principio de acuerdo con el Sevilla para el traspaso de @jkeey4

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
👋 ¡@jkeey4 ya está en Barcelona!