Celta Vigolla on käsissään kahden pelaajan kokoinen kallis ongelma. Nuo pelaajat ovat Denis Suárez ja Santi Mina, jotka vastaavat kahdestaan viidesosaa koko seuran pelaajabudjetista. Celta Vigon puheenjohtaja Carlos Mouriño puhui torstaina suunsa puhtaaksi kaksikon mutkikkaasta tilanteesta.

– He ovat kaksi parhaiten palkattua pelaajaamme, ja tilanteemme siirtomarkkinoilla on riippuvainen heidän tilanteestaan. Se on tosiasia, Mouriño totesi lehdistön edustajille Mundo Deportivon mukaan.

Myös Barcelonasta hyvin muistettavalla Suárezilla on vielä kaksi vuotta sopimusta Celta Vigon kanssa jäljellä. 28-vuotiaasta keskikenttäpelaajasta on tehty tarjouksia, mutta Suárezille ne eivät ole kelvanneet, sillä hän yrittää Mouriñon mukaan pakottaa seuran päästämään hänet siirtokorvauksetta.

– Olemme välittäneet Denis Suárezille neljä meidän etsimäämme tarjousta, joista osa olisi parantanut hänen palkkaansa. Hän kuitenkin kieltäytyi niistä kaikista, koska ne hyödyttäisivät Celtaa, joka voisi vaihtaa pelaajan toiseen. Hän yrittää pakottaa meidät antamaan hänelle potkut vahingoittaakseen seuraa. En suostu siihen, Mouriño totesi.

– La Ligassa on monia pelaajia, joita ei ole nimetty kokoonpanoon, eikä siitä ole seurannut mitään. Denis Suárez on ainoa, joka on tehnyt valituksen seurastaan sen vuoksi, sillä hän ei halua auttaa, vaan vahingoittaa seuraa.

Denis Suárez on Celta Vigon kasvatti, joka on kantanut uransa aikana yllään myös muun muassa Manchester Cityn, Sevillan, Villarrealin ja Arsenalin värejä. Celtaan hän siirtyi Barcelonasta kesällä 2019 komealla 12,9 miljoonan euron siirtosummallaan. Mouriño harmittelee tuota ratkaisua nyt.

– Olin sen paluumuuton suhteen toiveikas, mutta erehdyin. Pyydän sitä anteeksi, koska siinä epäonnistuin minä.

Puheenjohtajan mukaan Denis Suárez on edelleen Celta Vigon harjoitusvahvuudessa muun joukkueen tavoin. Hän arvelee, että Suárez pyrkii kääntämään kannattajat seuraa vastaan. Mouriño syytti Suárezia mustamaalauskampanjasta. Ilmaiseksi hänestä ei aiota ”missään tapauksessa” luopua.

– Hänellä on ollut jo vuoden ajan mustamaalauskampanja seuraa vastaan meneillään kaikissa sosiaalisen median kanavissaan, vahvistamattomissa tiedoissaan ja lähipiirinsä mielipiteissään, Mouriño latasi.

Välirikko on Mouriñon mukaan lopullinen.

– Hän on pettänyt Celtan. Hän on valehdellut jo vuoden, enkä aio sallia sellaista ikinä.

Toinen ongelmatapaus on vakavasta seksuaalirikoksesta syytetty Santi Mina. Mina sai jo raiskauksesta neljän vuoden vankeustuomion, mutta tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Mina on vaatinut päästä takaisin Celta Vigon harjoitusvahvuuteen, mutta toistaiseksi turhaan. Celta kuitenkin odottelee sopimuksen purun suhteen korkeamman oikeusasteen valituksen käsittelyä. Jos tuomio kumotaan, voisi sopimuksen purku käydä seuralle kalliiksi.

– Santi Mina ja hänen asianajajansa vakuuttivat meidät sopimuksen teon yhteydessä siitä, että mitään ei ollut tapahtunut ja hänet julistettaisiin syyttömäksi. Niin kauan kuin lopullista tuomiota ei ole julistettu, meidän täytyy kunnioittaa hänen oikeuksiaan. Jos emme teemme niin, voimme joutua maksamaan hänelle ja otamme riskin joukkueen palkkakaton kanssa, Mouriño selvitti.

Mouriño ilmoitti lehdistötilaisuuden yhteydessä myös, että Denis Suárezin sopimuksessa ei ole pykälää, joka velvoittaisi seuran peluuttamaan häntä. Niinpä Suárezia saattaakin uhata kausi katsomossa. Viimeisten kolmen kauden aikana Denis Suárez on saanut Celta Vigolta yhteensä 12 miljoonaa euroa nettopalkkaa.

Óscar Méndez

@Oscarmg24

Óscar Méndez

@Oscarmg24
Más de Carlos Mouriño sobre Denis Suárez.

🗣️ Le pasamos cuatro ofertas buscadas por nosotros y algunas le pagaban más que el Celta. Pero rechazó todas porque beneficiaban al club, que cambiaba un jugador por otro.

🗣️ Un club le pagaba doce millones netos en tres años.
Sigue Mouriño

🗣️ Denis no va a salir del Celta bajo ningún concepto salvo que el club esté de acuerdo en ese traspaso.

🗣️ Si cree que con las presiones nos iba a mover de nuestras posturas, rotundamente no.

🗣️ Su contrato NO dice que tenga que jugar los partidos.