Celta Vigon hyökkääjä Santi Mina on vaatinut, että hän saa palata välittömästi edustusjoukkueen harjoituksiin, kertoo seura tiedotteessaan.

Mina, 26, todettiin viime toukokuussa syylliseksi seksuaalisen hyväksikäyttöön, mutta hän on valittanut tuomiostaan korkeampaan oikeuasteeseen. Tapaus sattui kesäkuussa 2017, jolloin Mina oli Valencian pelaaja.

Oikeus totesi, että Mina oli käyttänyt naista seksuaalisesti hyväksi matkailuautossa, ja langetti hänelle neljän vuoden vankeustuomion.

Tuomion antamisen aikaan Celta ilmoitti, että se on väliaikaisesti hyllyttänyt Minan edustusjoukkueestaan ja aloittanut kurinpitomenettelyn häntä vastaan.

Celta sanoo tuoreessa tiedotteessaan, että se pidättää oikeuden vaatia kaikki pelaajan käytöksestä aiheutuneet taloudelliset ja seuran imagolle haitalliset vahingot, jos Minan tuomio vahvistetaan, mutta samalla se kunnioittaa pelaajan oikeutta valittaa tuomiostaan.

Seura lisää myös, että Mina on hylännyt tarjouksen pelata toisen liigan joukkueessa.

Minalla on Celta Vigon kanssa kesään 2024 ulottuva sopimus. Celtalla on oikeus irtisanoa yksipuolisesti hänen sopimuksensa, jos Minan tuomio saa lainvoiman.