Barcelona etsii paraikaa uutta seuraa useille viime kauden pelaajilleen, joille Xavi ei näe ensi kauden joukkueessa käyttöä. Pyrkimys on edistyä poistomyynneissä ennen ensi viikkoa, jolloin Barcelona aloittaa joukkueharjoitukset harjoituskeskuksessaan.

Yksi lähtökuopissa olevista pelaajista on brasilialaismaalivahti Neto. Sport kertoo, että Neto on lähellä siirtoa Serie A:n Napoliin.

Barcelona on valmis purkamaan Neton sopimuksen ja päästämään tämän lähtemään, mutta Neton pitäisi tehdä taloudellisia myönnytyksiä ja laskea palkkaansa, jotta siirto voisi toteutua. Toisena vaihtoehtonaan Napoli harkitsee Chelsean Kepa Arrizabalagaa, mutta hänen lainaamisensa olisi Napolille kalliimpi ratkaisu.

Neto on pyytänyt kuukausien ajan siirtoa pois Barcelonasta. Hän on toivonut siirtoa Mestarien Liigassa pelaavaan seuraan tai vähintään sellaiseen seuraan, joka voisi pelata mestaruuksista. Jossain vaiheessa esillä oli myös Celta Vigo, mutta Neto sulki oma-aloitteisesti tämän vaihtoehdon pois laskuista.

Myös Valioliigan Fulham oli Netosta tosissaan kiinnostunut, ja oli valmis tarjoamaan tälle myös tuntuvaa palkkaa. Neto ei kuitenkaan Fulhamistakaan vakuuttunut, ja niinpä lontoolaisseura on päätymässä saksalaisvahti Bernd Lenoon.

Napoli on sen sijaan seura, joka Netoa miellyttää. Hän uskoo voivansa olla Napolissa ykkösvahti ja saavansa siten uransa taas raiteilleen pitkän kakkosvahtiuden jäljiltä. Napoli toivoo siirron ratkevan jo tämän viikon aikana.

Oma lukunsa on tosin se, jos Barcelona päätyykin myymään ykkösvahtinsa Marc-André ter Stegenin. Tällöin Netolle voisikin aueta suuri tarve ja rooli.