FC Barcelona on hankkinut uuden kauden joukkueeseensa Andreas Christensenin, Franck Kessién, Raphinhan ja Robert Lewandowskin, ja näistä kaksi viimeistä mittavilla siirtokorvauksilla. Tulopuolella on vielä ainakin Sevillan toppari Jules Koundé.

Jättimäiset velat ja kouriintuntuvat rahavaikeudet eivät kuitenkaan ole kadonneet minnekään, joten Barcelolla on vielä painimista Financial Fair Playn, palkkakaton ja jopa uusien hankintojen rekisteröimisen kanssa. Sen vuoksi useista viime kauden pelaajista on pakko hankkiutua eroon.

Lähtötelineissä on ennen kaikkea sellaisia pelaajia, joista ei kummoista siirtokorvausta ole odotettavissa. Joku iso kalakin pitäisi kuitenkin onnistua myymään, jotta taloutta saataisiin tasapainotettua ja uusille pelaajille peliluvat kuntoon.

Barcelonan tavoitteena on myydä ennen muuta Frenkie de Jong, josta Manchester United on tehnyt rahakkaan tarjouksen. De Jong ei kuitenkaan ole halukas seurasta poistumaan. Vaihtoehtoisesti Barcelona on pyytänyt hollantilaista alentamaan palkkaansa yli kolmanneksella, mutta sekään ei keskikenttäpelaajaa innosta.

Niinpä Cadena SER:in mukaan myyntilistalle on nousemassa toiseksi vaihtoehdoksi joukkueen monivuotinen ykkösmaalivahti Marc-André ter Stegen. Saksalaisen palkka on De Jongin tavoin joukkueen palkkahaitarin suurimpia – nettona 7 miljoonaa euroa vuodessa – ja lisäksi palkka on nousemassa sovitun mukaisesti ensi kaudella.

Ter Stegenin myynnistä heltiäisi varmasti myös tuntuva siirtokorvaus, mutta Barcelonan maalivahtitilanteeseen se avaisi ison kysymysmerkin. Joukkueeseen jäisivät tällöin viime kauden kakkosvahti Neto, joka on toistaiseksi ollut markkinoilla, sekä nuori Iñaki Peña.

Lähde: Sport