Rayo Vallecano on tarjonnut sopimusta hyökkääjä Diego Costalle, kertoo Mundo Deportivo.

Espanjan A-maajoukkueessa 24 kertaa esiintynyt Costa, 33, on ollut ilman seuraa puoli vuotta jätettyään tammikuussa Atlético Mineiron, joka pelaa hänen synnyinmaansa Brasilian pääsarjassa.

Costa edusti Rayo Vallecanoa jo keväällä 2012, kun hänet lainattiin Los Franjirrojosiin Atlético Madridista. Tuolloin Costa pelasi Vallecanossa 16 ottelua tehtaillen niissä kunnioitettavat kymmenen osumaa ja neljä maalisyöttöä.

Espanjassa Costa on edustanut myös Celta Vigoa, Albaceteä ja Real Valladolidia. Uransa huippuvuodet hän vietti kuitenkin Atléticossa ja englantilaisessa Chelseassa.

Atléticossa Costa juhli muun muassa kahdesti mestaruutta La Ligassa ja kertaalleen Copa del Reyssä sekä Eurooppa-liigassa. Chelseassa hän taas voitti kahdesti Valioliigan ja kertaalleen FA Cupin.

Costa on tullut maalintekotaitojensa lisäksi tunnetuksi äärimmäisen ikävänä ja provosoivana vastustajana. Hän on usein joutunut ja hakeutunut nahisteluun vastustajien kanssa, eikä hän pelkää fyysisiä kaksinkamppailuja. Costa on kuitenkin kiistänyt väitteet siitä, että hän yrittäisi tahallaan satuttaa vastustajiaan.

Vuonna 2015 ranskalainen urheilulehti L’Équipe nimesi Costan maailman vihatuimmaksi jalkapalloilijaksi.