Perinteikkään italialaisseuran Napolin puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis paljasti eilen lauantaina, että Barcelona yritti hankkia puolustukseensa Kalidou Koulibalyn mutta hävisi tarjouskilpailun Chelsealle. Koulibalyn sopimusta Napolissa oli yksi vuosi jäljellä. Koska hän kieltäytyi allekirjoittamasta jatkosopimusta, Napolin kannatti laittaa hänet myyntilistalle.

– Päästin Koulibalyn menemään, koska hän pyysi sitä, sanoi De Laurentiis Radio Kiss Kiss Napolin haastattelussa.

– Barcelona oli tullut [mukaan kisaan], mutta heillä ei ollut tarvittavaa rahamäärää, koska he ovat velkaantuneita. Sitten eteen astui Chelsea emmekä voineet sanoa kiitos ei Koulibalyn kaltaiselle [ihmiselle], vaikka yritin kaikin mahdollisin tavoin pitää hänet. Tarjosin kuuden miljoonan euron vuosittaista nettopalkkaa.

Koulibaly ei ole Napolin pelaajista kaikkein menestynein, mutta seuran kannattajille senegalilainen oli kenties yksi rakkaimmista. Hän on kuuluisimpia afrikkalaisia aktiivipelaajia Euroopassa. Hänen luonteessaan on sellaista hillittyä särmää ja peräänantamattomuutta, mikä on tehnyt hänet massasta erottuvaksi poikkeusyksilöksi. Hän voitti helmikuussa Afrikan-mestaruuden.