Barcelonan liikesuhde valioliigaseura Chelseaan on ottanut käänteen huonompaan suuntaan. Seurat ovat koko kesän ajan kilpailleet keskenään samoista kohteista, kuten Raphinhasta, Robert Lewandowskista ja viimeisimpänä Jules Koundésta.

Edellä mainittujen tapahtumien lisäksi Barcelona on yrittänyt aggressiivisesti hankkia César Azpilicuetan, Chelsean kapteenin, Kataloniaan. Valioliigajoukkueen manageri Thomas Tuchel on tuohtunut Blaugranan toimintaan ja puhunut julkisesti siitä, kuinka painostus hermostuttaa sekä häntä että Azpilicuetaa.

Useissa medialähteissä arvellaan, että vastalauseena Tuchel aikoo väkisin sitouttaa Marcos Alonson Chelseaan. Espanjan maajoukkuepuolustaja Alonso, 31, on jo pitkään yhdistetty siirtohuhuissa Barcelonaan.

Toimittaja Gerard Romeron mukaan Barcelona on varautunut tilanteeseen ja valmistautunut hankkimaan joko Tottenhamin Sergio Reguilónin tai Monacon Caio Henriquen, jos Chelsea ryhtyy vaikeuttamaan Alonson siirtoa. Reguilónin, 25, hankinta olisi siinä mielessä mielenkiintoinen, että hän on paitsi Real Madridin kannattaja, myös seuran kasvatti. Hän siirtyi Los Blancosin organisaatioon yhdeksänvuotiaana ja jätti sen taakseen 14 vuotta myöhemmin eli kaksi vuotta sitten.

Henrique, 24, on Santosin nuorisoakatemian tuote. Hänet arvioidaan yleisesti lupaavaksi laitapuolustajaksi. Hän pelasi Atlético Madridin eri joukkueissa vuodesta 2016 vuoteen 2020 saakka, mutta vasta Monacossa hänen markkina-arvonsa on noussut räjähdysmäisesti nykyiseen 20 miljoonaan euroon.