Espanjan naisten maajoukkue on selvittänyt tiensä EM-kilpailujen pudotuspeleihin kolmatta kertaa peräjälkeen. Espanja varmisti paikkansa puolivälierissä voittamalla Tanskan 1–0 eilen lauantaina. Ottelu pelattiin iltayöllä Suomen aikaa.

Jorge Vildan valmentama naisisto tarvitsi viimeisestä lohko-ottelustaan tuloksen. La Rojan 0–2-tappio Saksalle heikensi hieman sitä myönteistä ilmapiiriä, joka joukkueessa oli vallinnut avauspäivän ylivertaisen Suomi-voiton jälkeen, mutta Brentford Community Stadiumilla joukkueelta nähtiin taas kypsä esitys.

Todella vaaralliset tilanteet olivat vähissä, vaikka Espanja hallitsikin pitkään palloa ja osittain pelitapahtumia. Athenea del Castillo ja Irene Parades hukkasivat hyvät maalipaikat ensimmäisellä puoliajalla. Tanska kuitenkin luotti liikaa siihen, että Pernille Harder taikoisi jotain tyhjästä. Ottelun ainut erittäin laadukas paikka aukesi Real Madridissa viimeksi pelanneelle Marta Cardonalle, joka käytti tilaisuutensa ja sijoitti ottelun voittomaalin 90. minuutilla.

Espanja kohtaa seuraavassa ratkaisuottelussa Englannin. Kisaemännät voittivat A-lohkon hurjalla 14 maalin erolla. Maalivahti Mary Earps ei joutunut kaivamaan palloa kertaakaan selkänsä takaa. Espanjan ja Englannin välinen ottelu pelataan 20. heinäkuuta.

UEFA Women's EURO

@WEURO
OH WHAT A FEELING 🤩
From Carmona to Cardona, @sefutbolfem with some #WEUROMOMENTS to remember!

#WEURO2022 @lays_football