Real Madrid ja Real Sociedad viimeistelevät siirtosopimusta Takefusa Kubosta. Urheilulehti Marca uutisoi, että japanilaishyökkää kiinnitetään Real Sociedadiin seuraavaksi viideksi vuodeksi.

Kaupan erikoispiirteenä on Kubon pelaajaoikeuksen jakaminen tasan osapuolten kesken. Real Madrid pidättää 50 prosenttia Kubon oikeuksista ja sisällyttää sopimukseen luvan kutsua hänet missä vaiheessa tahansa takaisin Madridiin. Los Blancos toimi samalla tavalla Martin Ødegaardin kohdalla, kun hänet lainattiin Sociedadiin heinäkuussa 2019.

Marca ei tiedä, miten paljon Sociedad maksaa Kubon oikeuksista. Jos joukkue päättää myydä hänet ennen kesän 2027 siirtoikkunaa, Madrid saa 50 prosenttia hänestä maksettavasta siirtosummasta.

21-vuotias Kubo tiedetään tyylitaituriksi. Hän on Espanjan pääsarjan tärkeimpiä lupauksia, ja hänen asemansa Japanin johtavana nuorena pelaajana on kiistaton. Ongelma on, että aika ei välttämättä ole kypsä sille, että hän pystyisi vakiinnuttamaan paikkansa kansainvälisen tason joukkueen avauskokoonpanossa, eli sekä Real Madridin että Real Sociedadin kannattajilta vaaditaan kärsivällisyyttä.

Real Sociedad tarvitsee vahvistusta hyökkäyspäähänsä. Mikel Oyarzabal toipuu vakavasta loukkaantumisesta, eikä ole käytettävissä ennen kevätkautta 2023. Adnan Januzajin sopimus loppui, ja Portun ura jatkuu ensi kaudella Getafessa. Kubo pelasi hyvän viime sesongin lainalla RCD Mallorcassa.