Jo kolmen kauden ajan Barcelona on pyrkinyt myymään ranskalaista Samuel Umtitia siirtomarkkinoilla. Vasta 28-vuotiaan keskuspuolustajan huippuvuodet vaikuttavat olevan kaukana takana, mikä on hankaloittanut operaatiota. Vaikka päävalmentaja Xavi ei löydä Umtitille käyttöä, Umtitin lähtöhaluja hillitsee se, että hän nauttii palkkaa, joka kirjattiin hänen sopimukseensa ennen päättymätöntä vammakierrettä.

Aiemmin tällä viikolla vaikutti vahvasti, että Umtiti olisi ollut menossa ranskalaiseen Rennesiin lainalle. Rennesiä valmentaa Umtitille tuttu manageri Bruno Génésio, joka toimi Lyonissa vuosina 2015–19. Myöhään perjantaina paljastui kuitenkin, että Rennes on tullut toisiin ajatuksiin, sillä seuraa epäilyttää Umtitin fyysinen kunto.

Lauantaina italialaisjournalisti Fabrizio Romano vahvisti juorun ja lisäsi, että Rennes on nyt Umtitin sijaan yhdistetty Benfican brasilialaispuolustaja Moratoon. Siirtoa voidaan pitää jopa todennäköisenä, mikä tietenkin tarkoittaa, että Umtitin siirtoneuvottelut ovat kaatuneet tai kaatumassa. Hän oli jo ehtinyt matkustaa kotimaahansa, mutta ei ennättänyt allekirjoittamaan sopimusta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Rennes are set to leave negotiations for Samuel Umtiti, as they want to sign Morato from Benfica - been told it’s close. 🚨🔴 #transfers

Barcelona still pushing to sell Umtiti after Lenglét and Manaj.

Next outgoing: Trincão to Sporting, €10m for 50% - as per @MatteMoretto.