Kolmen Ranskan pääsarjassa vietetyn vuoden jälkeen Cesc Fàbregas etsii jälleen uutta seuraa. Viime kausi Monacossa meni pilalle loukkaantumisten vuoksi. Fàbregas, 35, kutsui vuotta ”elämänsä huonoimmaksi”.

Uusia haasteita urallaan hakeva Fàbregas tarjosi itseään Las Palmasille, uutisoi Cadena SER perjantaina. Segunda Divisiónissa pelaava Las Palmas kilpaili viimeksi pääsarjassa kaudella 2017–18 eli neljä vuotta sitten. Hiljattain seuran puheenjohtaja Miguel Ángel Ramírez vahvisti Cadena SERin uutisen todenperäisyyden La Provincia Diario de Las Palmasille antamassaan haastattelussa.

– Kyllä, tietenkin he tarjosivat meille Cesc Fàbregasia kuten meidän toimistolle saapuu 10 000 muutakin nimeä, Ramírez kertoi.

– Mutta tällä hetkellä meidän maksukykymme ei riitä Cesc Fàbregasin palkkaan. Se on täysin loogista, ja jokainen kannattaja ymmärtää sen. On kyse taloudellisista realiteeteista.

Alkuperäisessä uutisessa väitettiin, että Fàbregas on vastaanottanut tarjouksia myös Lähi-idästä sekä Pohjois-Amerikan MLS-liigasta. Espanjassa todennäköisin vaihtoehto lienee Girona. Siirto Gironaan sallisi Fàbregasin palata Kataloniaan ja LaLigaan toista kertaa hänen urallaan. Hän pelasi Barcelonassa 151 ottelua vuosina 2011–14.

Fàbregas edusti Espanjaa EM-kilpailuissa 2016, mutta sen jälkeen käyrä kääntyi laskuun. Kolme arvokisamestaruutta urallaan saavuttanut Fàbregas joutui rankan kuormituksen alle jo hyvin nuorella iällä, mitä on pidetty mahdollisena syynä myöhemmällä iällä ilmenneisiin lukuisiin loukkaantumisiin ja heikentyneisiin pelisuorituksiin.