Valioliigaseura Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Bernardo Silva on viestittänyt agentilleen Jorge Mendesille, että hän haluaa siirtyä Barcelonaan. Hän on keskustellut toivomastaan urapolusta myös City-manageri Pep Guardiolan kanssa. Asiasta uutisoi Sport-lehti eilen sunnuntaina.

Barça tiedostaa, että Silvan hankimmiseksi olisi tehtävä kovasti töitä. Seura on yrittänyt erinäisin konstein lisätä varallisuuttaan ja hillitä kustannusten nousuvauhtia. Cityllä taas ei ole varsinaisia intressejä kaupitella pelaajaa, joka kuuluu eittämättä joukkueen merkittävimpiin yksilöhin. Lisäksi Silva on allekirjoittamallaan sopimuksella luvannut viipyä Manchesterissa vuoteen 2025 asti. Tosin Cityllä ei ole tapana pitää pelaajiaan väkisin joukkueessa, vaan heistä voidaan luopua käypää korvausta vastaan.

Barcelonalle tilanne tuntuu järjenvastaiselta, kun heidän ei nykytilassaan tarvitse kosiskella Silvan kaltaista poikkeusyksilöä, vaan Silva itsee kertoo kiinnostuksestaan, vaikka City vahvistuu alati Erling Braut Hålandin ja Kalvin Phillipsin kaltaisille pelaajilla. Kun Barcelonan varapuheenjohtaja Rafael Yuste ja jalkapallojohtaja Mateu Alemany kuulivat Silvan haluavan seuraan viime talvena, he olettivat portugalilaisen vitsailevan. Tapauksesta uutisoi Mundo Deportivo.

Olkoonkin että Barcelona saattaisi kyetä korvaamaan sopimuksen purkamisesta 60 miljoonaa euroa, Manchester City ei ole valmis pudottamaan sadan miljoonan euron pyyntihintaansa. Kaupan toteutumisen kannalta oleellista on, miten Frenkie de Jong päättää toimia. De Jongin motivaatiota tulla Valioliigaan ja Manchester Unitediin on arvuuteltu, mutta yleisesti tiedetään Punaisten paholaisten olevan alankomaalaisen taiturin kintereillä.