Real Madridin laitapuolustaja Dani Carvajal antoi madridilaislehti AS:lle viimeisen haastattelunsa poikamiehenä. Monen loukkaantumisten vaivaaman kauden jälkeen 30-vuotias Carvajal pelasi pitkästä aikaa ehjän kauden, ja seuraavana haasteena ovat omat häät.

Carvajal kertoi lehdelle, että hänen tuleva vaimonsa ehdotti, että häihin laitettaisiin esille kopio Mestarien Liigan voittopokaalista. Puolustaja kuitenkin kieltäytyi ehdotuksesta.

– Puolisoni halusi laittaa esille Mestarien Liigan pokaalin ja toisen pokaalin 35. La Liga -mestaruudestamme, mutta minä vastasin, että ihmiset keskittyisivät ottamaan enemmän kuvia niistä kuin itse häihin, Carvajal naurahti.

Carvajal on voittanut Real Madridissa Mestarien liigan peräti viisi kertaa. Hän on yhdessä Karim Benzeman ja Luka Modricin kanssa yksi vain kolmesta pelaajasta, jotka ovat olleet avauskokoonpanossa kaikissa viidessä finaalissa. Kaikkiaan Madrid on poistunut voittajana jo kahdeksasta Mestarien Liigan finaalista putkeen.

– Luulen sen johtuvan enemmän siitä, mitä vastustaja tuntee, kuin siitä, mitä me tunnemme, Carvajal analysoi Real Madridin voittamisen kulttuuria.

– Me annamme kaikkemme. Tiedämme, että vaikkei olisi paras päivämme, tulemme saamaan tilaisuutemme ja jos jatkamme vasaroimista, saamme palkinnon. Vastustajat tietävät, että Madrid ei häviä finaaleita, ja se vaikuttaa heihin.

Real Madridin kannattajat ovat jo alkaneet hankkia lippuja ensi keväänä Istanbulissa pelattavaan Mestarien Liigan finaaliin. Carvajalia asetelma naurattaa.

– Minä tsemppaan heitä. Tietenkin yritämme päästä finaaliin. Se olisi fantastista, mutta mennään pikkuhiljaa. Työtä on tehtävänä paljon ja näemme, että kaikki vastustajat pyrkivät vahvistumaan. Minua kuitenkin ilahduttaa, kun ihmiset sanovat usein: ”Olen ollut kaikissa finaaleissa, ja olemme voittaneet ne kaikki.” Ja tottahan on, ettemme ole hävinneet finaalia sitten… (toim. huom. sitten kevään 1981). Se on hauska anekdootti.

Carvajal otti kantaa myös siihen, kuinka Real Madridin pelaamista ja pelitapaa sitkeästi arvostellaan, vaikka menestystä tulee ja pokaaleja satelee.

– Jalkapallossa ei voita aina se, joka laukoo useammin kohti maalia, hallitsee enemmän palloa, syöttää useammin vastustajan kenttäpuoliskolla tai riemastuttaa katsojia. Se voittaa, joka tekee enemmän maaleja ja päästää vähiten. Siinä olemme olleet parhaita, emmekä ainoastaan tällä kaudella.

– Se, että olemme voittaneet viisi Mestarien liigaa viimeisten yhdeksän vuoden aikana, kertoo meistä paljon. Kaikki mielipiteet ovat arvostettavia, mutta minä puhun joukkueen sisältä. Meillä on yksi maailman parhaista kokoonpanoista sekä taikaa, uskoa ja voimia.