Real Madridin kannattajat saivat viime viikolla hyviä uutisia, kun madridilaislehti Marca kertoi brassitähti Viniciuksen allekirjoittavan pitkän jatkosopimuksen Real Madridin kanssa. Virallista jatkopahvi ei vielä ole, mutta nyt Vinicius itsekin on tiedot vahvistanut. Vinicius antoi yli tunnin kestäneen haastattelun brasilialaisen SporTV:n “Bem, Amigos!” -ohjelmalle ollessaan kotimaassaan lomailemassa.

– Jatkan maailman suurimmassa seurassa, Vinicius totesi ohjelmassa antaen luottamuslauseen Real Madridille.

– Urani Madridissa on vasta alkanut. Minulla on vielä paljon voitettavaa. Toivon, että mestaruuksia on urani päättyessä paljon.

Vinicius ei ole loistanut Brasilian maajoukkueessa samalla tavoin kuin Real Madridissa, eikä kuulu myöskään Selecaon vakioavaukseen. Hän selittää sen johtuvan osin erilaisesta roolistakin. Brasilian maajoukkue hyökkää aktiivisemmin, kun taas Madridissa Vinicius pelaa vähän alempana ja lähtee pystyjuoksuun alempaa. Puolustusvelvoitteita on Madridissa enemmän, kun maajoukkueessa joukkueen pelaaminen on pallollisempaa.

Brasilian maajoukkuevalmentaja Titen ja Real Madridin valmentaja Carlo Ancelottin välejä hän kuvailee hyviksi. Tite kysyy Ancelottilta myös neuvoja siihen, miten Viniciuksesta saataisiin paras irti. Vinicius on joka tapauksessa kehittynyt Real Madridissa kokeneempien maanmiestensä tuella, ja myös Ancelottilla on brasilialaisista runsaasti kokemuksia.

– Nousin ammattilaisjoukkueeseen 16-vuotiaana, enkä ollut vielä valmis. Real Madridissa paineet ovat todella suuret, mutta kokeneemmat (Karim) Benzema, Marcelo ja Casemiro auttoivat minua. Kehityin koko ajan pikkuhiljaa. Tämä kausi sujui hyvin, joten on normaalia, että seuraava kausi olisi parempi.

– Ancelotti pitää kaikista hänen kanssaan työskennelleistä nuorista, ja me hänestä. Hän puhuu aina Kakásta, Patosta, Rivaldosta ja Richarlisonista. Hän yrittää aina auttaa meitä, ja hänellä on hyvin nuori valmennusryhmä, joka antaa meille tarvitsemiamme tietoja ja luottamusta. Joskus hän antaa minulle tai (Éder) Militãolle korvatillikankin, koska tarvitsemme sitä, Vinicius naurahti.

Lähde: AS