Samuel Umtiti jättänee Barcelonan kesällä.

Ranskalaistoppari ei kuulu Barcelonan tai Xavin suunnitelmiin. 28-vuotias Umtiti kärsi päättyneelläkin kaudella loukkaantumisista ja pelasi lopulta vain yhdessä ottelussa. Umtiti ei tosin päässyt kentälle terveenäkään, vaan seurasi joukkueensa ottelut penkiltä tai katsomosta.

Xavi ilmoitti Umtitille toukokuussa, ettei hän kuulu valmentajan suunnitelmiin ja puolustajan pitäisi löytää itselleen uusi seura ensi kaudeksi. Sportin mukaan Umtiti tiedostaa tilanteensa ja aikoo poistua Barcelonasta.

Umtitin agentti miettii parhaillaan, onko sopimuksen purkaminen vai lainasiirto paras ratkaisu pelaajan kannalta. Jos sopimus puretaan, joutuu Barcelona maksamaan palkkakuluja Umtitille. Jos edessä on laina, maksaa Barcelona osan Umtitin ensi kauden palkasta.

Sportin mukaan Umtiti on saanut joitain tarjouksia. Umtitin tulevaisuus on määrä ratketa ennen kuin Barcelonan harjoituskausi alkaa muutaman viikon päästä.