Gareth Balesta tulee tämän kuun lopussa vapaa agentti, kun hänen sopimuksensa Real Madridin kanssa päättyy.

32-vuotias walesilaishyökkääjä edusti Real Madridia vuodesta 2013 lähtien ja voitti seurassa kaiken mahdollisen. 258 ottelua Los Blancosissa pelannut, ja niissä yhteensä 106 maalia iskenyt Bale sai siitä huolimatta rutkasti kritiikkiä – erityisesti viime vuosien aikana.

Balen on väitetty pelaavan paljon golfia ja sen menneen jopa jalkapallon edelle. Häntä on myös pidetty pelaajana, joka ei pysy pelikuntoisena. Walesin maajoukkuekapteenin mukaan nämä väitteet eivät pidä paikkaansa.

– Ihmiset ajattelevat, että pelaan paljon golfia, vaikka en todellakaan pelaa. Ihmiset luulevat, että olen usein loukkaantuneena, mutta en todellakaan ole, Bale sanoo.

– Olen ollut usein käytettävissä, mutta joskus et tule valituksi pelaamaan, joten ihmiset olettavat sinun loukkaantuneen, Bale sanoo

– Ongelma on, että ihmiset uskovat kaiken lukemansa ja se luo narratiivin tai kuvan, että asiat olisivat näin.

Walesin MM-kisoihin johdattanut Bale ei vielä tiedä, missä hän pelaa ensi kaudella.

– En tiedä vielä [ensi kauden seuraa]. Tiedän kyllä mahdolliset vaihtoehdot. Minun täytyy varmistaa, että pääsen säännöllisesti pelaamaan ja olen mahdollisimman hyvässä kunnossa, Bale muistuttaa.

– Esimerkiksi nyt, kun tulin tälle maajoukkueleirille, en ollut ollenkaan hyvässä kunnossa, koska en ollut saanut juurikaan peliaikaa. Ihannetapauksessa pääsen [syksyllä] pelaamaan säännöllisesti ja pääsen osallistumaan MM-kisoihin hyvässä kunnossa ja olemaan niin tehokas kuin pystyn.