32-vuotias maalivahti Sergio Asenjo lähtee Villarrealista. Peräti yhdeksän kautta Villarrealissa pelanneen Asenjon sopimus päättyi tähän kauteen, ja Villarreal on ilmoittanut, ettei sopimusta jatketa.

Mistään pikkutekijästä ei ole kyse, sillä Asenjo on Villarrealin kaikkien aikojen maalivahtien ottelutilaston kärjessä. Hän on pelannut Villarrealissa peräti 258 virallista ottelua.

Asenjo saapui Villarrealiin lainapestillä kaudella 2013-2014, ja jäi sille tielleen. Polvivammat häiritsivät uraa välillä, mutta Asenjo palasi aina vahvempana takaisin. Tällä kaudella Asenjo kuitenkin menetti ykkösvahdin aseman Geronimo Rullille, ja saa siksi poistua seurasta. Kaudella 2021-2022 Asenjo pelasi Villarrealissa vain kahdeksan ottelua: kuusi La Ligassa, yhden Copa del Reyssä sekä kauden avanneen UEFA Super Cupin.

– On koittanut hetki sanoa hyvästi. En löydä sanoja kuvaillakseni sitä, kuinka onnellinen olen ollut täällä kodissani. Kun katson taaksepäin, mieleeni tulvii paljon unohtumattomia muistoja, Asenjo kirjoitti somessa.

– Minulla on ollut onnea saada kasvaa tässä seurassa näiden yhdeksän vuoden aikana. Olemme saavuttaneet monta haastetta, jotka seurahistorian ensimmäinen mestaruus (toim. huom. Eurooppa-liigan voitto 2021) kruunaasi. Jokainen peli tällä stadionilla on ollut hyvin erityinen.

– Olen ollut onnekas, ja toistaisin tuhat ja yksi kertaa tämän Villarrealissa kokemani ajan. Tiedätte paremmin kuin hyvin mitä minulle merkitsette, hyvinä ja huonoina hetkinä. Siksi en halua lähteä hyvästelemättä ja sanomatta kiitos. Olen aina yksi teidän pelaajistanne, Asenjo kirjoitti faneille.

Lähde: AS