Barcelonan siirtomarkkinoiden kärkitoiveeksi on muodostunut viime aikoina Valencian keskikenttäpelaaja Carlos Soler. Keskusteluissa on edetty sen verran pitkälle, että Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta illallisti keskiviikkona Espanjan maajoukkuemiehen agentin Jorge Mendesin kanssa maaperää tunnustellakseen.

Mistään lyhyestä tapaamisesta ei ollut kyse, sillä Laportan ja Mendesin kerrotaan istuneen iltaa yhteensä neljän tunnin ajan. Läsnä oli kolme muutakin Barcelonan urheilujohdon jäsentä Mateu Alemany, Jordi Cruijff ja Rafa Yuste.

Barcelonan viime kauden keskikentältä Frenkie de Jong on vahvasti lähtökuopissa, ja mahdollisesti siirtymässä Manchester Unitediin. De Jongin paikalle kaavaillaan vakavasti 25-vuotiasta Soleria.

Lähtökohta neuvotteluissa on, että Barcelona maksaisi Valencialle Solerista ainakin 25 miljoonan euron korvauksen ja luopuisi mahdollisesti jostain pelaajastaan. Tapaamisessa nostettiin esille useiden pelaajien nimiä.

Valenciaa kiinnostaisi lupaava Nico González, mutta Barca ei ole halukas hänestä luopumaan eikä pelaaja halukas Barcelonasta lähtemään. Martin Braithwaitesta Valencia ei puolestaan ole kiinnostunut. Realistisempia nimiä olisivat Sergiño Dest ja Francisco Trincão. Varsinkin Trincão, sillä Dest haluaa jatkaa Barcassa ja rakentaa kaupunkiin uutta kotiakin.

Trincão vietti viime kauden lainalla Valioliigan Wolvesissa, jossa jatkoa ei liene luvassa. Sporting Lissabon on hänestä kiinnostunut, mutta myös Valenciaan siirtyminen on mahdollista, jos Valencia päättää myydä Goncalo Guedesin.

Barcelonan pyrkimyksiä hankkia Soler edesauttaa se, että pelaaja on erittäin halukas siirtymään Barcelonaan ja Xavin alaisuuteen. Solerin sopimusta on enää vuosi jäljellä, ja jos Valencia ei myy koko uransa seurassa pelannutta kasvattiaan tänä kesänä, ottaa se riskin pelaajan menettämisestä ensi kesänä ilmaiseksi.

Helppoa Solerin hankinnasta ei missään tapauksessa tule, sillä Barcelonan taloustilanne on edelleen hyvin haastava – kuten Laporta sitä seuran pitkäaikaisille jäsenille kuvaili: ”Seura oli kliinisesti kuollut ja on nyt tehohoidossa”.

Kehnon taloustilanteen takia Frenkie de Jongin myyntiä pidetään lähes varmana. Hollantilaisen vuosipalkka nousisi heinäkuun alussa 15 miljoonaan euroon, ja se on Barcalle aivan liikaa.

Lähde: AS